Calificat fara emotii in "optimile" de la Australian Open, Novak Djokovic a discutat cu jurnalistii prezenti la Melbourne despre Lance Armstrong. "Ar fi fost ridicol din partea lui sa nege ceea ce era evident. Lance este o rusine pentru sport", a precizat numarul unu din clasamentul ATP.

Novak Djokovic Foto: monte-carlorolexmasters.com

"Ar fi fost ridicol din partea sa sa nege ceea ce era evident, deoarece exista mii de dovezi despre cum a fost depistat pozitiv. Este o rusine pentru sport sa aiba un sportiv ca el. A tradat sportul. A tradat multi oameni din lumea intreaga cu povestea sa, cariera sa. Ar trebui sa-i fie retrase toate titlurile. Merita sa sufere. Ca multi oameni, mi-am pierdut increderea in lumea ciclismului. Inainte urmaream acest sport. Toti acesti mari campioni, Marco Pantani, acum Lance Armstrong.... sunt atat de multe scandaluri", a declarat Novak Djokovic, citat de Digisport.

"Pe mine nu ma deranjeaza sa fiu testat de 10, 20 sau 30 de ori pe an. Regulile antidoping au devenit mult mai stricte. Atat timp cat si altii sunt controlati la fel, nu ma deranjeaza", a completat Novak Djokovic.

Fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut, intr-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey ca s-a dopat in cariera lui care cuprinde sapte titluri in Turul Frantei.