Japoneza Kimiko Date-Krumm a devenit, marti, la 42 de ani, cea mai in varsta jucatoare din era Open care castiga un meci la Grand Slam-ul din Australia, dupa ce a trecut de rusoaica Nadia Petrova, scor 6-2, 6-0, in primul tur, anunta Mediafax.

Japoneza a depasit-o pe britanica Virginia Wade, care avea 40 de ani si 138 de zile cand a reusit calificarea in turul doi la Melbourne in 1985.

"Sunt mai batrana decat mamele unor jucatoare. Este ca si cum ar fi fetele mele", a declarat Kimiko, fost numaru 4 mondial in urma cu 18 ani si care a jucat prima oara la Openul Australiei in 1990.

Este pentru prima oara din 1996 cand japoneza castiga un meci pe tabloul principal la Melbourne. Ea s-a retras in acel an, revenind in circuit in 2008, pentru a-i face pe plac sotului ei, pilotul german Michael Krumm.

Intrebata despre secretul logevitatii, ea a raspuns: "Nu fac nimic special. Ma duc devreme la culcare, la ora copiilor. Ieri seara m-am culcat la 22.00. Si mananc bine. Nu doar mancare japoneza, pentru ca sunt mult pe drumuri si mancarea japoneza nu are aceeasi calitate ca in Japonia. Dar mananc bine".

"Ador sa joc. 42 este doar un numar", a mai spus Kimiko Date-Krumm, care vizeaza sa depaseasca recordul Martinei Navratilova, care a castigat un meci de Grand Slam, in 2004, la Wimbledon, la 47 de ani.