Alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Tenis (FRT) s-au amanat pentru 22 februarie, Adunarea Generala a FRT, programata la 17 ianuarie, neintrunind cvorumul necesar desfasurarii, a declarat sambata, pentru Mediafax, Ruxandra Dragomir.

"Adunarea Generala din 17 ianuarie in cadrul careia urmau sa aiba loc alegerile pentru presedintie nu a intrunit cvorumul astfel incat, conform statutului, aceasta a fost reprogramata pentru 22 februarie", a spus actualul presedinte al FRT, Ruxandra Dragomir.

Conform procesului verbal postat, sambata, pe site-ul oficial, din totalul de 233 de membri afiliati doar 133 au transmis delegatiile de participare la Adunarea Generala in termenul stabilit de statut, mai exact cu cinci zile inaine de organizarea AGA. "S-au primit doar 133 de delegatii, iar pentru desfasurarea sedintei era nevoie de doua treimi (n.r. - 156). Urmatoarea Adunare Generala din 22 februarie va avea nevoie de prezenta a 50 la suta plus 1 (n.r. - 118) din membrii afiliati pentru a se putea intruni", a explicat Dragomir.

Procesul depunerii candidaturilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte se va relua. "Avand in vedere ca Adunarea Generala s-a amanat, propunerile candidatilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte vor trebui retransmise. Termenul limita este la fel ca si precedentul, 15 zile inaintea organizarii Adunarii Generale", a adaugat Ruxandra Dragomir.

Pentru Adunarea Generala din 17 ianuarie doar doua candidaturi, ale Ruxandrei Dragomir si George Cosac, fusesera validate. Alte doua propuneri pentru candidaturile lui Mihai Rusu si Ion Serban au fost respinse ca fiind "nevalabile" deoarece au sosit la 2 si 3 ianuarie 2013, dupa expirarea termenului limita stabilit pentru 1 ianuarie 2013.

Alegerile pentru functiile de presedinte si vicepresedinte ale Federatiei Romane de Tenis vor avea loc in cadrul Adunarii Generale programata in 22 februarie 2013 (ora 11.00), la Hotel Pullman.