In semn de protest pentru taxele prea mari, Ilie Nastase vrea sa se mute in Rusia, dupa modelul Gerard Depardieu. "Nu mai vreau sa platesc, ma mut in Rusia, dupa Depardieu", a declarat fostul mare sportiv.

Ilie Nastase Foto: Rompres

"Pentru ce ni se iau asemenea taxe? Pentru salariile parlamentarilor si europarlamentarilor? Nu mai vreau sa platesc, ma mut in Rusia, dupa Depardieu", a declarat Ilie Nastase pentru Libertatea.

UPDATE

"E foarte frig in Rusia, mai astept pana la vara. Sunt suparat pentru ca taxele sunt foarte mari. E foarte greu sa traiesti in conditiile acestea. Nu stiu daca sensibilizam pe cineva in Romania. M-a inspirat gestul lui Depardieu. Il cunosc bine pe Gerard, nu am intentie sa imi iau pasaport din Rusia, nu intentionez asa ceva. Poate ma mut in Singapore, ma duc acolo pentru un meci demonstrativ. Oricum, vremea e mai frumoasa. Suntem tara cu cele mai multe taxe si cele mai ridicate. Nu m-a tentat nici pe timpul lui Ceausescu sa raman intr-o alta tara, acum nici atat. Nu ma intereseaza politica, am fost odata prost, imi ajunge. Niciodata nu ma mai bag in politica. Platim taxe, dar nu se vede unde se duc acesti bani. Nu exista proiecte de niciun fel. Romania tot da inapoi, nu avanseaza deloc. Suntem foarte departe de ceea ce se intampla in lumea intreaga. Toti cei care au fost la guvernare din 89' si pana azi sunt de vina. Nu am vazut prea multi tineri, tot cei care au fost acum patru ani sunt si acum, au fost practic realesi", a declarat Ilie Nastase la RomaniaTV.

Nastase se declara revoltat de nivelul taxelor din tara, acestea fiind considerate mult prea mari.

Pe 6 ianuarie 2013, actorul Gerard Depardieu a primit cetatenia rusa. Francezului i-a fost oferit postul de ministru al culturii si o casa in Saransk, regiunea Mordovia.