Fostul tenisman George Cosac (44 ani), care actualmente indeplineste functiile de vicepresedinte al Federatiei Romane de Tenis si de sef de sectii la Dinamo Brasov, a declarat, joi, pentru Mediafax,, ca si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al FRT.

"Voi readuce sponsorii la FRT. Avem pregatite programe pentru atragerea copiilor si parintilor catre acest sport si suntem in discutii cu Ministerul Educatiei pentru introducereea tenisului in scoli. Intentionam sa infiintam 6 centre regionale proprii cu sprijinul autoritatilor locale si vom demara un program prin care FRT, in parteneriat cu o firma producatoare europeana de marca, va asigura in urmatorii patru ani, 30 de structuri presostatice si 30 de instalatii de nocturna pentru cluburile performante", a declarat Cosac, care de cativa ani organizeaza turnee futures la Brasov.

Cosac a realizat alaturi de Dinu Pescariu cel mai bun rezultat din istoria tenisului romanesc la Jocurile Olimpice, locul 6 - calificarea in sferturile de finala la JO Barcelona '92. Intre anii 1987-1996 a fost, permanent, component al echipei de Cupa Davis a Romaniei. Cosac are in palmares peste 30 titluri de campion national la simplu, dublu, dublu mixt si pe echipe. Ca antrenor a lucrat cu Andrei Pavel si cu jucatori din echipa de Cupa Davis a Romaniei, iar in 2007 a castigat Cupa Campionilor la tenis, cu Dinamo Brasov, competitie rezervata cluburilor.

"Nu vreau sa-mi fac campanie prin crearea de conflicte prin presa, au fost destule scandaluri in tenis, vreau ca totul sa fie transparent si sa fie discutat in AG. Principalul meu obiectiv este adoptarea unui nou statut, imbunatatit in urma unui forum de propuneri si discutii, deschis tuturor membrilor. Acest lucru ar permite o organizare mai eficienta a FRT, o folosire mai buna a resurselor (si asa modeste) si crearea unei noi organigrame cu scopul de a reduce fondul de salarii actual (foarte mare) si redistribuirea fondurilor eliberate catre activitatea din cluburi", spune Cosac.

George Cosac mai intentioneaza sa creeze un Consiliu de Onoare al Tenisului Romanesc format din fosti mari jucatori, antrenori, presedinti, oameni de afaceri sau politicieni, avand ca scop principal consilierea si sustinerea sportului alb. "Trebuie sa tratam cum se cuvine valorile, cum sunt monstrii sacri ai tenisului mondial Tiriac si Nastase, pentru ca cine nu-si cunoaste si respecta trecutul, nu intelege prezentul si nici nu poate sa-si faca planuri de viitor".

Comitetul Director al FRT a stabilit convocarea Adunarii Generale de Alegeri pentru data de 17.01.2013, la hotel Pullman din Bucuresti.