Rafael Nadal a revenit pe terenul de tenis, dupa o pauza de cateva luni, conform paginii oficiale de Facebook a sportivului. Ibericul a disputat ultima data un meci oficial in data de 28 iunie, atunci cand a fost invins in turul doi de la Wimbledon de cehul Lukas Rosol.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ibericul s-a antrenat in Manacor (Mallorca), orasul sau natal. Obiectivul fostului lider mondial pentru urmatoarea perioada este Australian Open (competitia se va desfasura in ianuarie, 2013).

"Am efectuat astazi primul meu antrenament dupa o lunga perioada. Progresez si sper ca totul sa fie bine in continuare", a declarat Rafael Nadal pe pagina de Facebook.

Rafael Nadal a suferit de o ruptura partiala a tendonului rotulian si de o inflamare a tesutului gras interrotulian la genunchiul stang (sindromul Hoffa).

Din cauza accidentarii, ibericul a ratat prezenta la Wimbledon, Jocurile Olimpice, US Open si Turneul Campionilor. In acest moment, Rafael Nadal se afla pe locul 4 in clasamentul ATP, pozitie pe care va incheia anul 2012.

Revenirea lui Nadal pe teren este programata la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, de la inceputul anului. Marea tinta a lui Rafa este Australian Open.

Vezi aici imagini cu Rafael Nadal: