​Echipa de Cupa Davis a Romaniei se va duela cu Danemarca in primul tur al Grupei I Euro-Africane. Nordicii au trecut de Finlanda, scor 4-1, iar in februarie (2013) se vor duela cu tricolorii. "E mai bine pentru noi cu danezii decat cu finlandezii", a declarat Horia Tecau.

Horia Tecau Foto: AGERPRES

"E mai bine pentru noi, cel mai bun jucator finlandez, Jarkko Nieminen, nu a jucat acum cu Danemarca, dar sigur ar fi venit la meciurile cu noi, din februarie. Danemarca a jucat, probabil, cu cea mai buna echipa. Este o surpriza pentru mine ca au invins, ma asteptam sa bata Finlanda, dar cred ca Danemarca in aceasta formula e mai facila pentru noi, decat Finlanda cu Jarkko Nieminen. De la danezi il stiu doar pe Nielsen, e bun la dublu, dar la simplu nu a impresionat pana acum", a declarat Horia Tecau, citat de Prosport.

Partida Romania - Danemarca se va disputa in perioada 1-3 februarie 2013, castigatoarea acestui meci urmand sa joace impotriva Olandei (5-7 aprilie), pentru stabilirea echipei care va evolua in barajul de promovare in Grupa Mondiala a Cupei Davis.