A castigat Roland Garros-ul, dar pe durata turneului de la Wimbledon s-a accidentat. Rafael Nadal a ratat prezenta la Jocurile Olimpice si la US Open, iar data revenirii nu este cunoscuta pentru moment. "Nu stiu exact cat timp voi mai putea juca tenis. Poate ca aceasta pauza ma va ajuta sa imi prelungesc putin cariera", a declarat Nadal, citat de Marca.

Rafael Nadal Foto: Reuters

"Nu stiu exact cat timp voi mai putea juca tenis. In cinci ani voi avea 31 si, avand in vedere ca am inceput totul la 16 ani...Poate ca aceasta pauza ma va ajuta sa imi prelungesc putin cariera. Pana la accidentare, sezonul acesta era unul dintre cele mai bune din cariera. Ma simteam capabil sa castig orice turneu. Apoi au venit unele momente mai complicate. Sa castig m-a ajutat din punct de vedere mental, am reusit sa depasesc o bariera", a declarat Rafael Nadal, conform Marca.

Rafael Nadal sufera de o ruptura partiala a tendonului rotulian si de o inflamare a tesutului gras interrotulian la genunchiul stang (sindromul Hoffa).

Nadal a disputat ultima data un meci oficial in data de 28 iunie, atunci cand a fost invins in turul doi de la Wimbledon de cehul Lukas Rosol.