Meteorologii americani au emis sambata o avertizare de tornada ce vizeaza regiunea New York, locul unde se desfasoara turneul de tenis de Mare Slem US Open, in conditiile apropierii unei furtuni capabile sa produca tornade si ploi torentiale, lucru ce i-a constrans deja pe organizatori sa amane inceputul meciurilor, anunta AFP.

Arena Arthur Ashe, US OpenFoto: Reuters

Semifinala de simplu masculin intre britanicul Andy Murray, numarul 3 mondial si campion olimpic, si cehul Tomas Berdych, cel care l-a eliminat pe numarul 1 mondial, elvetianul Roger Federer, era programata sa inceapa la ora 15.00 GMT (18.00, ora Romaniei), pe arena centrala Arthur Ashe.

Partida ar trebui sa fie urmata de cea de-a doua semifinala, Novak Djokovic - David Ferrer, inainte de desfasurarea, in timpul serii, a finalei de simplu feminin, disputata intre sportiva belarusa Victoria Azarenka, numarul 1 mondial, si jucatoarea americana Serena Williams, locul 4 WTA.

UPDATE 19.30 Seimifinala intre scotianul Andy Murray (nr. 3 ATP) si cehul Tomas Berdych (nr. 6 ATP) a inceput sambata, pe arena centrala, cu o intarziere de aproape o ora si jumatate.

UPDATE 20.30 Finala feminina a fost amanata pentru duminica

Finala feminina de la US Open, care ar fi trebuit sa aiba loc sambata, de la ora 23.00 GMT, a fost amanata pentru duminica, la o ora inca nestabilita, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, au anuntat organizatorii turneului.

"Furtuni cu ploi importante si vanturi puternice sunt prevazute pentru sambata seara. Din aceasta cauza, finala feminina a fost amanata pentru duminica, la o ora ce va fi anuntata ulterior", au precizat organizatorii intr-un comunicat.

Potrivit programului provizoriu, finala masculina este de asemenea prevazuta pentru duminica.