Victor Hanescu a pierdut finala turneului de tenis "BRD Arad Challenger", dotat cu premii totale de 30.000 euro, fiind invins duminica de argentinianul Facundo Bagnis, nr. 222 mondial, in doua seturi: 6-4, 6-4, informeaza Agerpres.

Finala a inceput in nota de dominare a lui Victor Hanescu, care conducea la un moment dat cu scorul de 4 - 2, in primul set. La acest scor, Facundo Bagnis a solicitat un consult din partea medicului turneului, iar de acolo aspectul jocului s-a schimbat radical, capatand o cu totul alta turnura.

In continuare, Bagnis a castigat patru ghemuri consecutive, apropiindu-si victoria in primul set cu scorul de 6 - 4. In ce de al doilea set, Hanescu a incercat sa revina in joc, dar argentinianul s-a "agatat" de fiecare minge si in cele din urma si-a apropiat o victorie meritata, tot cu 6-4 si victoria in turneul "BRD Arad Challenger", primul turneu ATP organizat la Arad.

"Ma bucura foarte mult victoria pe care am obtinut-o duminica, la Arad, in fata lui Victor Hanescu, un jucator foarte bun, dovada si locul pe care il ocupa in clasamentul ATP. Aveam nevoie de aceasta victorie pentru a ma putea ridica in clasamentul ATP", a declarat pentru Agerpres Facundo Bagnis.

Jucatorul argentinian a spus ca a solicitat ajutorul medicului turneului deoarece avea niste dureri de stomac.

"Din fericire, mi-am revenit, iar jocul mi-a mers din ce in ce mai bine si am obtinut victoria. Sper sa fac un turneu la fel de bun si la "BRD Timisoara Challenger", turneu care incepe luni", a mai adaugat Facundo Bagnis.

"Imi pare rau ca nu am reusit sa castig finala turneului de la Arad, mai ales ca a fost primul pe care l-am jucat in Romania dupa foarte multa vreme. Din pacate pentru mine, am intalnit un jucator argentinian valoros, care a prins o zi foarte buna, reusind sa isi apropie o victorie meritata, pentru care il felicit. Totusi, pentru mine cred ca a fost un turneu foarte bun pe drumul pe care il am de urmat pentru a reveni in primii 50 jucatori ai lumii. Imi doresc foarte mult acest lucru, dar stiu ca am foarte mult de lucru pentru a-mi indeplini acest deziderat", a declarat, la randul sau, Victor Hanescu.