Ales sa poarte drapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, Horia Tecau a precizat ca este o onoare sa reprezinte tara la competitia gazduita de Londra. "Sunt onorat sa fiu portdrapelul Romaniei la JO. Voi incerca sa aduc o medalie tarii" - Horia Tecau.

Horia Tecau Foto: AGERPRES

"Comitetul Olimpic si Sportiv Roman m-a desemnat sa port steagul Romaniei la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe 27 iulie, la Londra. Am primit vestea la Londra, unde particip la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Pentru mine este un sentiment minunat. Sunt onorat sa fiu portdrapelul tarii mele. Cu drapelul in maini, stiu ca ii voi avea alaturi pe toti romanii. Asta ma face sa fiu mai puternic si, de ce nu, sa incerc sa aduc o medalie Romaniei", a declarat Horia Tecau pentru Mediafax.

"Pentru mine, Londra este un loc cu o semnificatie deosebita. Am jucat doua finale la Wimbledon si vreau sa castig in acest an. Acum sunt concentrat la urmatorul joc, cel de astazi, din sferturile de finala. Vreau sa devin campion la Wimbledon si sa port drapelul Romaniei pe stadionul olimpic. Totul este un inca un vis, dar sunt foarte aproape sa il transform in realitate", a completat Horia Tecau.

Tenisul romanesc va fi reprezentat la Londra de 6 sportivi si 3 oficiali.

Sportivi - Irina Camelia Begu, Monica Niculescu, Sorana Carstea, Simona Halep, Horia Tecau si Adrian Ungur;

Oficiali - antrenorii Sever Dron si Ciprian Porumb, iar Gelu Cosma va insoti lotul in calitate de kinetoterapeut.