Rafael Nadal a castigat turneul Masters de la Roma, ibericul invingandu-l in finala pe Novak Djokovic, scor 7-5, 6-3. Este al doilea succes consecutiv al ibericului in fata liderului mondial (dupa finala de la Monte Carlo), Rafa aratand ca a reusit sa treaca peste "complexul Djokovic" (dupa ce inregistrase sapte infrangeri la rand in fata lui "Nole").

Djokovic vs Nadal Foto: australianopen.com

Finala de la Roma a durat doua ore si 21 de minute.

Statistica partidei Nadal vs Djokovic:

Asi: 0-1

Duble greseli: 0-4

Puncte castigate cu primul serviciu: 69%-68%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 57%-37%

Puncte de break salvate: 6/7(86%)-3/7(43%)

Total puncte castigate: 76-67.

Setul I

Setul intai al finalei de la Roma a fost unul dominat de echilibru. Nadal a fost primul care a bifat break-ul (in jocul cu numarul cinci), dar Djokovic a reusit rebreak-ul.

S-a mers cap la cap pana la scorul de 5-5, moment in care "Nole" greseste doua mingi usoare (Nadal s-a aparat senzational), iar ibericul castiga contra serviciului.

Rafa incheie setul (7-5) cu un game castigat la 15, in fata unui Djokovic mult prea nervos (a rupt o racheta).

Setul II

Cu un moral bun, Nadal incepe setul al doilea cu un break. Raspunsul liderului mondial nu se lasa insa prea mult asteptat, "Nole" conducand cu 40-0 contra serviciului. In mod surprinzator, sarbul slabeste ritmul, iar Rafa revine superb. Ibericul castiga jocul si conduce cu 2-0.

Djokovic are posibilitatea de a restabili egalitatea (la doi), dar rateaza trei sanse de break. Sarbul a fost total neinspirat la fileu, iar munca a dat roade pentru Nadal (3-1). Avantajul break-ului a ramas pana la scorul de 5-3, atunci cand Nadal a inchis jocul dupa ce s-a impus inca o data contra serviciului.

Intalniri directe:

Novak Djokovic vs Rafael Nadal 14-18

Pe zgura: 11-2 pentru Nadal.

Pe iarba: 2-1 pentru Nadal.

Pe hard: 11-5 pentru Djokovic.

Cei doi jucatori s-au intalnit de 14 ori in finalele competitiilor - scorul este egal: 7-7.