Dupa sapte infrangeri consecutive, Rafael Nadal a reusit sa-l invinga pe Novak Djokovic in finala de la Monte Carlo. "Novak a facut mai multe greseli decat de obicei, iar asta s-a vazut. Ma bucur ca am castigat din nou la Monte Carlo (a opta victorie consecutiva), nu ma gandesc la locul unu mondial", a precizat Nadal, citat de presa iberica.

Rafael Nadal Foto: australianopen.com

"In Australia am fost foarte aproape sa-l inving pe Djokovic. La Monte Carlo, Novak a facut mai multe greseli decat de obicei, iar asta s-a vazut. Am incercat sa dau tot ce am mai bun, ca de fiecare data cand intru pe teren. Cred ca am avut un joc solid, cu toate ca am gresit in cateva randuri.

Fara putin noroc si daca nu stai bine din punct de vedere psihic nu poti sa castigi un turneu de opt ori la rand. Ma bucur ca am triumfat din nou la Monte Carlo, este un turneu unde mereu am jucat la un nivel superior.

Este importanta aceasta victorie in fata lui Djokovic, este numarul unu mondial. Cu adevarat conteaza insa doar faptul ca am castigat turneul, atat. Acesta e rezultatul care conteaza.

Pentru urmatoarea perioada ma intereseaza sa fiu sanatos si sa pot sa joc asa cum as vrea. Nu ma gandesc la locul unu mondial, sunt aproape de aceasta pozitie, la fel cum sunt si de locul trei (n.r. diferenta dintre Nadal si Federer este mica)", a declarat Rafael Nadal pentru presa iberica.

Clasamentul ATP:

1 Novak Djokovic 13.270 puncte

2 Rafael Nadal 9.715

3 Roger Federer 8.880 puncte.