Elvetianul Roger Federer a castigat in doua seturi in fata marelui sau rival Rafael Nadal, in semifinale la Indian Wells: a fost 6-3, 6-4 pentru elvetian in cel de-al 28-lea episod din seria confruntarilor cu Rafa. In finala, Federer il va intalni pe americanul John Isner, castigatorul-surpriza al semifinalei cu Djokovic!

Nadal - Federer, episodul 28: elvetianul castigaFoto: Agerpres

"Este intotdeauna un sentiment special cand il inving pe Rafael. A fost un meci bun, chiar daca s-a disputat in conditii dificile, cu rafale de vant", a declarat Federer, dupa victorie.

"Nu am putut sa imi fac tactica obisnuita, sa joc pe reverul lui, pentru ca mingile mele ramaneau jos, cu tot efectul pe care incercam sa il imprim. Dar asta nu este o scuza: astazi am pierdut in fata unuia mai bun decat mine", a fost replica lui Nadal.

Pentru Isner, calificarea in finala este de doua ori speciala: va intra in Top 10 in ierarhia ATP, apoi "nu foarte multi se pot lauda ca au invins numarul 1 mondial". Isner si-a pus in valoare principala arma, serviciul: 20 de asi, 74 la suta procentaj pe primul serviciu, viteza de 230 de km/h la executie.

"Este frustrant sa joci impotriva cuiva care serveste peste 70 la suta cu aceasta viteza, precizie, in asemenea unghiuri. Am facut un meci destul de bun, in pofida infrangerii - nu am concretizat sansele de care am beneficiat, iar John a jucat bine exact cand trebuia", a spus Djokovic, la conferinta de presa.