Rafael Nadal a fost supus, sambata, unui control antidoping inopinat, informatia fiind confirmata chiar de catre sportivul iberic. "8:30 dimineata, tocmai am fost supus unui control antidoping. Ma bucur ca a fost asa", a declarat numarul doi din clasamentul ATP. Masura Federatiei Internationale de Tenis vine la scurt timp dupa ce Canal Plus a prezentat un filmulet in care o parte dintre sportivii spanioli, inclusiv Nadal, erau acuzati ca se dopeaza.

Rafael Nadal Foto: australianopen.com

"8.30 dimineata. Tocmai am fost supus unui control antidoping inopinat... era de asteptat dupa tot... dar ma bucur ca a fost asa!", a declarat Rafael Nadal, citat de presa iberica.

Conform AS, Nadal a fost supus controlului cu putin timp inainte de a incepe antrenamentul.

In materialul "Les Guignols de l'Info", Canal Plus a insinuat ca sportivii iberici de top (printre care si Rafael Nadal) se dopeaza. "Spaniolii nu castiga din intamplare", s-a precizat in respectivul video.

Federatia Spaniola de Tenis a anuntat ca va depune o plangere impotriva postului de televiziune francez.

"Evident, este o perioada complicata, mai ales pentru ca sportul spaniol a avut in ultimii ani succese greu de repetat. Noi suntem linistiti si cred caa nu trebuie sa mai acordam importanta, este o campanie dintr-o tara vecina impotriva sportului spaniol. Incearca sa explice acest succes al Spaniei pe care, sincer, ei nu il au. Noi trebuie sa ne vedem de treaba", a precizat Rafael Nadal.