Actuala conducere a Federatiei Romane de Tenis a sesizat, in cursul zilei de miercuri, Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu o serie de presupuse nereguli financiare petrecute in perioada 2001-2008, informeaza Mediafax. In acest interval, forul de specialitate a fost condus de Ilie Nastase.

Ilie NastaseFoto: Agerpres

"In urma verificarilor efectuate asupra actelor contabile din perioada 2001-2008, Federatia Romana de Tenis a identificat o serie de suspiciuni privind nereguli financiare. In acest sens, astazi, 01.02.2012, Federatia Romana de Tenis a sesizat Directia Nationala Anticoruptie", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al FRT, conform Mediafax.

Intre 2001 si 2008, presedintele FRT a fost Ilie Nastase. Fostul mare sportiv si-a dat demisia pe 12 februarie 2008. La acel moment, au existat discutii aprinse in legatura cu organizarea meciului de Cupa Davis dintre Romania si Franta, desfasurat la Sibiu. Federatia de specialitate a fost acuzata ca ar fi marit inexplicabil cheltuielile de organizare.

Ruxandra Dragomir, actualul presedinte al FRT, se afla in conflict deschis cu Ilie Nastase, fostul conducator al tenisului romanesc.