Aflat in vacanta, Rafael Nadal a discutat cu jurnalistii despre "complexul Djokovic", jucatorul iberic precizand ca nu are nevoie de psiholog, ci doar sa isi imbunatateasca jocul. "Respect munca psihologilor, dar nu cred ca am nevoie de unul. Problema este una la nivel personal", a precizat Nadal.

Rafael Nadal Foto: Reuters

In 2011, suprematia lui Djokovic in fata lui Nadal a fost una evidenta, jucatorul sarb reusind sa-l invinga pe Rafa in toate cele sase finale in care s-au intalnit. In urma acestor rezultate, "Nole" a urcat pe primul loc in clasamentul ATP.

"Problema mea este una interna, de nivel personal. Trebuie sa sufar pentru a creste din nou, iar peste acest lucru trebuie sa trec singur. Nu am nevoie de un psiholog, respect foarte mult munca lor, dar eu trebuie sa imi imbunatatesc jocul, asta e adevarul.

2012 este un an in care trebuie sa imi recapat increderea, sa revin la un nivel superior. Prioritatea mea nu este sa-l depasesc pe Djokovic, imi doresc sa fiu sanatos si sa ma bucur de tenis", a declarat Rafael Nadal, numarul doi mondial din clasamentul ATP.

Urmatorul turneu la care va participa Nadal este cel demonstrativ de la Abu Dhabi, care va debuta pe 29 decembrie.