Spaniolul Rafael Nadal a pierdut meciul decisiv cu Jo - Wilfried Tsonga, fiind eliminat din Turneul Campionilor inca din faza grupelor. Tsonga s-a impus in 3 seturi (7-6, 4-6, 6-3) si merge in semifinale, alaturi de Roger Federer, castigatorul grupei B.

Tsonga, in semifinale la LondraFoto: Reuters

"Nu am jucat prea bine. Nu am facut nimic special in fata lui Tsonga, nu l-am surprins cu nimic, astfel ca victoria lui este meritata. Sincer, nu aveam mari asteptari de la acest turneu, pentru ca stiam in ce stare vin la Londra. Dar intotdeauna speri, in secret, ca lucrurile vor sta altfel, la fata locului. Nu a fost cazul", a declarat Nadal, dupa infrangere.

"Sunt foarte multumit, pentru ca am facut un meci extraordinar. Nu stiu daca Nadal a fost la cel mai bun nivel al sau, dar stiu ca a luptat pentru victorie, pentru ca acesta este stilul sau. Ma bucura calitatea jocului meu, in acest moment", au fost cuvintele lui Tsonga.

Vineri, la Turneul Campionilor de la Londra, se decid lucrurile in grupa A: Djokovic il intalneste pe Tipsarevic (16,00), iar Ferrer pe Berdych (22,00).

In primul meci al zilei, la dublu, Tecau si Lindstedt joaca impotriva lui Melzer. Petzschner (14,15): cu o victorie, Tecau si Lindstedt intra in semifinale.