Roger Federer a facut spectacol in meciul cu Rafael Nadal (contand pentru Grupa B a Turneului Campionilor), elvetianul pierzand doar trei game-uri (a fost 6-3, 6-0). "Rezultatul este surprinzator chiar si pentru mine. Sunt foarte incantat de cum a jucat", a precizat Federer. "Roger a jucat mult prea bine pentru mine, iar eu accept acest lucru", a replicat Nadal.

Rafael Nadal, nicio sansa in fata lui FedererFoto: Reuters

"Aceasta victorie inseamna foarte mult pentru mine, iar acest lucru pentru ca a fost reusita impotriva celui mai important rival al meu. A fost un meci incredibil pentru mine, de la un capat la altul. Am simtit de-a lungul timpului forta lui Rafa, iar tocmai de aceea este un succes special. Stiam ca adversarul are un nivel foarte ridicat, iar eu trebuia sa fiu la nivelul asteptarilor. Rezultatul final este o mare surpriza chiar si pentru mine. Sunt foarte incantat de cum am jucat. Este bine ca nu voi mai avea o presiune atat de mare pe umerii mei in ultima partida", a declarat Roger Federer.

"Nu este momentul sa va spun , sunt inca in turneu si voi lupta pana la capat. Federer a jucat mult prea bine pentru mine astazi (n.r. marti), iar eu accept acest lucru", a precizat Rafael Nadal.

Fata in fata

Nadal vs Federer 17-9.

Statistica partidei Federer vs Nadal:

Asi: 6-1

Duble greseli: 1-0

Puncte castigate cu primul serviciu: 85%-47%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 69%-45%

Puncte de break salvate: 0/0 - 2/6(33%)

Puncte castigatoare: 54/81(67%) - 27/81(33%).

Clasament Grupa B:

1 Roger Federer 2-0 (4-1 seturi) (26-15 game-uri)

2 Jo-Wilfried Tsonga 1-1(3-2) (25-21)

3 Rafael Nadal 1-1 (2-3) (19-26)

4 Mardy Fish 0-2 (1-4( (21-29).

*Primii doi clasati se vor califica in semifinale.

Utimele meciuri (se vor disputa joi):

Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga

Roger Federer vs Mardy Fish.