Roger Federer a avut nevoie de doar o ora si doua minute pentru a-l invinge pe Rafael Nadal la Turneul Campionilor (meci din Grupa B), dupa o partida pe care a dominat-o in totalitate. Ibericul a fost neputincios in fata preciziei elvetiene a lui Roger, fostul lider mondial impunandu-se in doua seturi, scor 6-3, 6-0 (s-a calificat in semifinalele competitiei dupa acest rezultat).

Federer (stanga), cu o clasa peste adversarFoto: Reuters

Ultimul succes al lui Roger in fata rivalului Rafa se inregistrase tot in "O2 Arena" din Londra, in urma cu un an de zile. Atunci, elvetianul a castigat Turneul Campionilor dupa un meci in fata spaniolului. Istoria s-a repetat si marti seara, Federer fiind cu o clasa peste adversar.

Aflat intr-o adevarata stare de gratie, Roger si-a "demolat" rivalul pas cu pas, elvetianul fiind pe tot terenul in fata unui Nadal surprins de agresivitatea adversarului.

Federer a servit ca in vremurile bune, a trimis decisiv atat cu lovitura de dreapta, cat si cu reverul, in timp ce Nadal a platit tribut lipsei de initiativa. Spaniolul s-a multumit sa loveasca doar din apropierea liniei de fund a terenului, strategie care s-a dovedit a fi falimentara.

Fara progrese majore la nivel de serviciu (nu se ridica la nivelul contracandidatilor) si de joc la fileu (ibericul a fost aproape de zero la acest capitol impotriva lui Federer), Nadal pare a avea nevoie de un alt antrenor.

In urma acestui rezultat, scorul in intalnirile directe a devenit 17-9 in favoarea lui Rafael Nadal.

Statistica partidei Federer vs Nadal:

Asi: 6-1

Duble greseli: 1-0

Puncte castigate cu primul serviciu: 85%-47%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 69%-45%

Puncte de break salvate: 0/0 - 2/6(33%)

Puncte castigatoare: 54/81(67%) - 27/81(33%).

Clasament Grupa B:

1 Roger Federer 2-0 (4-1 seturi) (26-15 game-uri)

2 Jo-Wilfried Tsonga 1-1(3-2) (25-21)

3 Rafael Nadal 1-1 (2-3) (19-26)

4 Mardy Fish 0-2 (1-4( (21-29).

Utimele meciuri:

Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga

Roger Federer vs Mardy Fish.