Capitanul nejucator Andrei Pavel a aflat in cursul saptamanii ca a fost demis de catre conducerea federatiei romane de tenis. Pavel a primit vestea prin canale neoficiale, fiind sunat de Horia Tecau: "Federatia nu mi-a dat niciun telefon, niciun mail, nimic".

Andrei Pavel, alaturi de Victor HanescuFoto: Agerpres

"Nu a fost demis, postul sau a devenit vacant", a explicat, pentru Pro Sport, Sever Dron, membru in consiliul federal: "Pavel sta doar 10 zile pe an in Romania, nu corespunde cerintelor".

Jucatorii din echipa au difuzat joi un comunicat prin care se solidarizeaza cu Andrei Pavel si cer federatiei sa renunte la decizie."Noi, Victor Hanescu, Victor Crivoi, Horia Tecau, Marius Copil si Adrian Ungur, ne manifestam total dezacordul si dezamagirea fata de aceasta decizie si de felul in care a fost luata".

Conform acestui comunicat, demiterea lui Pavel este un act personal, iar jucatorii nu au fost consultati, cum s-ar fi asteptat.

La alegerile pentru functia de presedinte al federatiei, Andrei Pavel a declarat ca il sustine pe Florin Segarceanu, si nu pe Ruxandra Dragomir (cea care a castigat functia), luare de pozitie care este intepretata ca fiind o cauza pentru demiterea sa de la comanda echipei de Cupa Davis.