​Ajuns pe locul patru in clasamentul ATP, Roger Federer este laudat de Rafael Nadal, eternul sau rival, ibericul fiind de parere ca elvetianul nu si-a spus ultimul cuvant in tenisul de camp masculin. "Ce importanta are daca se afla pe patru (nr. in clasamentul ATP) sau pe 24? Ierarhia mondiala nu este o prioritate. Este pregatit in continuare sa invinga, asta conteaza", a declarat Rafa pentru presa spaniola.

Nadal si Federer, doi buni prieteniFoto: Reuters

"Roger este in continuare pregatit sa castige. Nu are nicio importanta daca se afla pe locul patru mondial sau pe 24. Ar fi acelasi lucru, important este ca se afla aici (nr. capabil sa joace de la egal la egal cu oricine). Ierarhia mondiala este importanta, dar nu prioritara. Cel mai mult conteaza sa ai sanse reale de a putea invinge, indiferent de adversar", a declarat Rafael Nadal in legatura cu perioada pe care o traverseaza Roger Federer.

Cristiano Ronaldo, mai bun anul acesta

Referindu-se la Real Madrid, clubul sau preferat, Nadal a completat: "Echipa pare capabila de multe lucruri bune, jocul este schimbat in bine. In ceea ce-l priveste pe Cristiano (nr. Ronaldo), este clar ca in acest sezon joaca mai mult pentru echipa si mai putin pentru reusitele personale. Daca as putea sa aleg, l-as alege cu siguranta pe Cristiano din acest moment", a completat Nadal.

Clasamentul ATP:

1 Novak Djokovic (Serbia) 13.860 puncte

2 Rafael Nadal (Spania) 10.375

3 Andy Murray (Marea Britanie) 7.825

4 Roger Federer (Elvetia) 7.780

5 David Ferrer (Spania) 4.710

6 Robin Soderling (Suedia) 3.500

7 Tomas Berdych (Cehia) 3.230

8 Mardy Fish (SUA) 2.965

9 Jo-Wilfried Tsonga (Franta) 2.880

10 Gael Monfils (Franta) 2.525

.....................................................

81 Victor Hanescu (Romania) 645

S-au calificat pana acum la Turneul Campionilor: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer si David Ferrer.