Radek Stepanek nu a avut probleme in fata lui Adrian Ungur, numarul 25 mondial impunandu-se in trei seturi, scor 6-3, 6-2, 6-0. "Atat am putut astazi, este diferenta de valoare intre mine si el. A fost mai bun", a declarat Ungur dupa terminarea partidei. Cehia a castigat primul punct al intalnirii cu Romania, contand pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis.

Adrian UngurFoto: AGERPRES

Primul set al partidei a fost unul echilibrat, Adrian avand mai multe sanse de break. Din pacate, romanul le-a ratat pe toate. Cu o experienta superioara, Stepanek a reusit sa castige o data pe serviciul lui Ungur (la scorul de 3-2 in favoarea sa), acest lucru fiind de ajuns pentru castigarea primului set (scor 6-3).

Al doilea set a inceput slab pentru Adrian, acesta pierzandu-si serviciul la chiar primul game. Cehul a dominat disputa, a fost pe tot terenul, a lovit precis cu dreapta, iar scorul a devenit 4-0 dupa inca un break al lui Radek. In final, setul a fost castigat cu scorul de 6-2 de catre numarul 25 mondial.

Setul al treilea a fost unul in care Adrian practic nu a contat pe teren, lui Stepanek iesindu-i aproape toate loviturile castigatoare. Cehul s-a impus cu un categoric 6-0, iar Cehia conduce cu 1-0 dupa prima partida contra Romaniei.

Adrian Ungur:

Nascut: 22 ianuarie 1985, Pitesti

Ierarhia ATP de simplu: locul 129

Ierahia ATP de dublu: locul 463

Radek Stepanek:

Nascut: 27 noiembrie 1978, Karvina

Ierarhia ATP de simplu: locul 25

Ierarhia ATP de dublu: locul 96.