Din cauza ploii, la US Open nu se joaca de doua zile, partidele fiind amanate. Organizatorii fac fata cu greu momentului, in timp ce jucatorii, prin vocea lui Rafael Nadal, ii critica pe oficiali. "Faptul ca am fost pusi sa jucam cand ploua este inacceptabil. Turneele de Grand Slam au prea mult putere, exista multe interese", a precizat ibericul.

Ploaia a intrerupt disputele de la US Open Foto: Reuters

"Faptul ca am fost pusi sa intram pe teren desi ploua este inacceptabil, deoarece nu trebuie indusi in eroare nici jucatorii si nici fanii. Fanii si jucatorii sunt elemente importante ale spectacolului si au nevoie de putin mai mult respect.

Eu nu voiam sa intru pe teren, pentru ca ploua. Desi sunt primul care are interesul sa joace. A fost o decizie proasta. Turneele de Grand Slam au prea multa putere si nu isi fac griji pentru jucatori. Stiu ca exista interese în jurul acestor turnee, dar nu este corect.

Eu nu pot sa spun ca nu vreau sa intru pe teren daca ploua, pentru ca ar fi o aroganta, dar ATP ar trebui sa aiba puterea sa o spuna. Însa se pare ca nu este cazul la turneele de Grand Slam. Trebuie sa se schimbe sistemul si singurul mod de a o face este ca jucatorii sa se uneasca si ca ATP sa ne sustina", a declarat Rafael Nadal, citat de Mediafax.

Numarul doi mondial a fost sustinut si de catre Andy Murray si Andy Roddick, jucatori care au evoluat si ei pret de cateva minute pe ploaie.

Partide care trebuie sa se joace:

Sferturi de finala:

Novak Djokovic - Janko Tipsarevic

Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga

Turul 4:

John Isner - Gilles Simon

Donald Young - Andy Murray

David Ferrer - Andy Roddick (intrerupt la 1-3)

Gilles Muller - Rafael Nadal (intrerupt la 3-0).