Victor Hanescu (locul 72 ATP) a refuzat sa faca parte din echipa de Cupa Davis a Romaniei, tricolorii urmand sa intalneasca Cehia in perioada 16-18 septembrie, la Centrul National de Tenis din Bucuresti, in barajul de mentinere in grupa de elita. "Trec printr-o perioada dificila a carierei, rezultatele in prima jumatate a anului nu au fost multumitoare", a precizat Hanescu.

Victor Hanescu Foto: Reuters

"Trec printr-o perioada dificila a carierei mele, dupa o prima jumatate a anului in care rezultatele obtinute In competitii nu au fost multumitoare. Pentru a remedia aceste probleme, am inceput un proces de pregatire tehnica, iar In acest moment nu am siguranta unui randament maxim si a obtinerii unui rezultat bun in Cupa Davis.

Din aceste motive, am decis sa anunt capitanul echipei Romaniei si Federatia Romana de Tenis ca nu voi putea lua parte la barajul Grupei Mondiale. In legatura cu participarea mea la Turneul Challanger din Polonia, am decis sa folosesc acest prilej pentru a perfectiona regimul de joc si a incerca sa dezvolt tehnica la care lucrez in aceasta perioada", a precizat Victor Hanescu.

"Fiind o miza personala a carierei mele, rezultatele pe care le voi obtine acolo nu vor avea incarcatura pe care barajul Grupei Mondiale ar fi implicat-o, atat pentru echipa nationala, cat si pentru Federatia Romana de Tenis, cu care ma aflu in relatii foarte bune. Subliniez ca decizia de a nu participa la meciurile de baraj nu are legatura cu nici o miza financiara si nici cu suprafata de joc. Ii asigur pe colegii mei de echipa si pe iubitorii tenisului ca privesc cu responsabilitate maxima prezenta mea in echipa Romaniei, alaturi de care am fost si raman. De indata ce randamentul meu ca sportiv va atinge nivelul de performanta optim, voi reveni pe teren, asa cum am facut-o de fiecare data, alaturi de jucatorii din echipa nationala a Romaniei", a completat Victor Hanescu, conform Mediafax.

In barajul de mentinere in Grupa Mondiala a Cupei Davis, Romania va intalni Cehia in perioada 16-18 septembrie, la Centrul National de Tenis din Bucuresti.

Lotul tricolorilor este format din Adrian Ungur (26 de ani, locul 136 ATP), Victor Crivoi (29 de ani, 216 ATP), Horia Tecau (26 de ani, locul 11 in clasamentul de dublu) si Marius Copil (20 de ani, locul 238 ATP).

Cehia va fi formata din urmatorii jucatori: Tomas Berdych (25 de ani, locul 9 ATP), Radek Stepanek (32 de ani, locul 25 ATP), Lukas Rosol (26 de ani, locul 65 ATP) si Jan Hajek (28 de ani, locul 152 ATP).