Organizatorii Cupei Mondiale de Rubgy au anuntat, in cursul zilei de miercuri, ca s-au vandut pana la aceasta ora un milion de bilete pentru competitia care va avea loc intre 9 septembrie si 23 octombrie. La turneul final va participa si Romania, "Stejarii" facand parte din Grupa B.

Cupa Mondiala de Rubgy (9 septembrie - 23 octombrie)Foto: Reuters

"Este un rezultat fantastic. Este numarul pe care speram sa-l atingem cu doua luni inainte de competitie. Ne asteptam ca aceasta cerere de tichete sa continue asa cum a fost cazul si la Cupa Mondials din 2007, din Franta, si in 2003, din Australia. Interesul este clar in crestere" - Martin Snedden, presedintele comitetului de organizare, citat de Mediafax.

Pana in acest moment, Cupa Mondiala de Rugby a generat castiguri de 220 de milioane de dolari neo-zeelandezi (aproximativ 126 de milioane de euro) doar din vanzarea tichetelor. Daca toate biletele vor fi vandute, incasarile vor ajunge la circa 165 de milioane de euro.

Cupa Mondiala de Rubgy se va desfasura intre 9 septembrie si 23 octombrie, in Noua Zeelanda. Nationala Romaniei face parte din Grupa B, alaturi de Argentina, Anglia, Georgia si Scotia.