Oltchim Ramnicu Valcea va evolua in grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin, campioana Romaniei urmand sa intalnesca echipele Itxako Reyno de Navarra (Spania, vicecampioana Europei), Dinamo Volgograd (Rusia) si o formatie venita din calificari, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Oltchim Ramnicu ValceaFoto: Agerpres

"Vom vedea ce va fi, trebuie sa iesim din grupa. Obiectivul e tot finala. Trebuie sa demonstram de ce suntem in stare. Cu Itxako, putem spune ca va fi si o revansa. Ne va ajuta si Oana Chirila, care a jucat la Ixako, dar sa fim sinceri: indiferent de numele adversarelor, noi trebuie sa trecem de grupa" - Radu Voina, antrenor Oltchim, pentru Mediafax.

GRUPA A

FC Midtjylland (DAN)

Buducnost (MNE)

Thüringer HC (GER)

Winner Group 2 - QT2

GRUPA B

Larvik HK (NOR)

RK Krim Mercator (SLO)

HC Podravka Vegeta (CRO)

Winner Group 1 - QT2

* A patra echipa va fi una dintre Universitatea Jolidon Cluj (ROM), Rostov Don (RUS),Viborg HK (DEN) si castigatoarea din turneul de calificare 1 – Grupa B.

GRUPA C

Györi Audi ETO (UNG)

Hypo (AUS)

Metz Handball (FRA)

Winner Group 4 - QT2

GRUPA D

Oltchim Ramnicu Valcea (ROM)

Itxako Reyno de Navarra (SPA)

Dinamo Volgograd(RUS)

Winner Group 3 - QT2

*Cea de-a patra formatie din grupa Oltchimului va fi castigatoarea turneului de calificare (Grupa 3): DVSC Forum Debrecen (UNG), Buxtehuder SV (GER), Metraco Zaglebie (POL) plus finalista Grupei A din primul turneu de calificare.

In recent incheiata editie a Ligii Camponilor, Oltchim s-a intalnit cu Itxako, ibericele obtinand o dubla victorie: 26-25 in Spania si 25-22 la Valcea.

Programul meciurilor:

Etapa I: echipa din turul II - Oltchim (1-2 octombrie);

Etapa II: Oltchim - Dinamo Volgograd (8-9 octombrie);

Etapa III: SD Itxako - Oltchim (15-16 octombrie);

Etapa IV: Dinamo Volgograd - Oltchim (29-30 octombrie);

Etapa V: Oltchim - echipa din turul II (5-6 noiembrie);

Etapa VI: Oltchim - SD Itxako (12-13 noiembrie) (Mediafax).

* Primele doua clasate in fiecare dintre cele patru grupe se califica in urmatoarea faza a competitiei (Grupele Principale).