Un sportiv in varsta de 17 ani, membru al nationalei de rugby de juniori, s-a inecat, duminica, in Lacul Snagov, informeaza Mediafax. Echipajul SMURD deplasat la fata locului a urmat procedurile de resuscitare, insa fara rezultat.

"Dupa micul dejun, cativa tineri din lot au iesit la plimbare, iar unii au vrut sa faca baie in Lacul Snagov. Unii s-au aruncat intr-o parte, altii in alta parte. Colegii tanarului nu au stiut ca acesta nu stia sa inoate. L-au gasit dupa 10-15 minute de cautari, iar toate incercarile echipajului SMURD de a-l salva au fost zadarnice", a mentionat Lucian Boboc, seful Politiei Transporturi Navale Snagov.

"Zona in care s-a produs tragicul eveniment era o zona relativ izolata, o baza sportiva. Ajuns la fata locului, echipajul SMURD a constatat ca tanarul era in stop cardio-respirator posibil secundar al unui inec. In zona a fost trimis si elicopterul SMURD. Medicul de pe elicopter a inceput manevrele de resuscitare avansata, a fost intubat. A fost resuscitat aproape o ora, dar din pacate fara rezultat", a explicat Bogdan Oprita, coordonator SMURD, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Comunicatul Federatiei Romane de Rugby:

"Federatia Romana de Rugby anunta cu durere disparitia lui Adrian Radacina (Barlad), sportiv component al echipei nationale de rugby U17, care s-a inecat duminica dimineata in lacul Snagov. Adrian Radacina (sportiv al CSS Barlad) era component al echipei nationale de sub 17 ani care se afla in cantonament la Snagov pentru a pregati turneul Black Sea Cup care va avea loc la Bucuresti saptamana viitoare.

FRR asteapta concluziile cercetarilor Procuraturii cat si ale Institutului National de Medicina Legala “Mina Minovici”.

Precizam ca sportivii aveau liber in momentul producerii accidentului. Un psiholog sa afla in acest moment in cantonamentul nationalei care incepand de astazi se va pregati la Izvorani. In ciuda instructajului facut de staff-ul echipei si de atentionarile dese ale acestora, jucatorul a sarit in lacul Snagov alaturi de mai multi colegi desi nu stia sa inoate".