Procurorul care se ocupa de cazul uciderii lui Marian Cozma a cerut, in pledoaria finala, inchisoare pe viata pentru Raffael Sandor si Nemeth Gyozo, considerati principalii vinovati, informeaza Mediafax. De asemenea, impotriva lui Ivan Sztojka, un al treilea suspect, s-a formulat o cerere de 20 de ani de inchisoare.

Marian Cozma si-a pierdut viata la VeszpremFoto: AGERPRES

Sandor, Gyozo si Sztojka sunt acuzati de omor in cazul Marian Cozma si de tentativa de omor in ceea ce-l priveste pe Ivan Pesici, fost coechipier al romanului la MKB Veszprem.

In acelasi caz, pentru alti doi inculpati s-a solicitat o pedeapsa de 8 ani de inchisoare, sub acuzatia de provocare de rani care ar fi pus in pericol viata. Alte doua persoane implicate in eveniment risca 7,5 ani de inchisoare.

De-a lungul procesului, Raffael Sandor a precizat ca a folosit de doua ori cutitul in noaptea de 8 februarie 2009, el si-a justificat actiunea prin faptul ca s-a simtit in pericol dupa ce a fost lovit in cap.

Handbalistul Marian Cozma (avea 26 de ani) si-a piedut viata in ziua de 8 februarie 2009, atunci cand a fost injughiat la clubul Patiot, din Veszprem. In altercatie au mai fost implicati si coechipierii Zarko Sesum si Ivan Pesici. Cei doi au scapat cu viata, in timp ce Marian a murit din cauza ranilor.