Nationala de tineret a Romaniei o obtinut, duminica, biletul pentru Campionatul European de handbal feminin Sub 19, dupa ce s-a impus in meciul decisiv cu Portugalia, scor 32-22. Cu trei victorii din tot atatea posibile in turneul de calificare, echipa antrenata de Dumitru Musi si Costica Buceschi isi va afla adverarele turneului final din Olanda in 27 aprilie.

Romania, la CE 2011 - handbal femininFoto: eurohandball.com

Dupa ce a castigat primele doua meciuri ale preliminariilor (24-23 cu Turcia si 29-18 cu Bulgaria), nationala sub19 a Romaniei si-a dovedit forta in meciul decisiv pentru calificare, cu Portugalia. Tricolorele au dominat partida, intrand la pauza cu un avantaj de sapte goluri (15-8), iar pana la final s-au distantat la zece goluri: 32-22. Cea mai buna marcatoare a tricolorelor a fost Eliza Buceschi, cu 12 reusite, urmata de Dana Pricopi (7 goluri), Elena Florica (6 goluri), Stefania Florea (5 goluri) si Gabriela Perianu (2 goluri).

Romania a fost singura echipa calificata din Grupa a sasea, din celelalte serii preliminare obtinand biletul pentru CE: Spania si Serbia (grupa 1), Germania si Austria (grupa 2), Ungaria si Suedia (grupa 3), Croatia si polonia (grupa 4), Ucraina si Slovenia (grupa 5). Aceste nationale se alatura celorlalte calificate direct: Olanda (gazda turneului final), Danemarca, Rusia, Norvegia si Franta (primele clasate la CE Sub 17 din 2009).

CE Sub 19 va avea la in Olanda, in perioada 4-14 august, tragerea la sorti pentru stabilirea adversarelor urmand a se desfasura in 27 aprilie la Leek (Olanda), odata cu tragerile pentru stabilirea adversarelor din calificarile EURO 2012 la handbal feminin.