Dupa o luna de la instalarea in functia de antrenor principal, Anja Andersen a fost concediata de la Oltchim Rm. Valcea, anunta presa daneza. Oficialii valceni au activat o clauza din contractul antrenoarei daneze, hotarand incetarea colaborarii. Demiterea lui Andersen vine la o zi dupa ce Oltchim a fost invinsa in Liga Campionilor de Itxako.

Anja Andersen, demisa de la OltchimFoto: Agerpres

Tripla castigatoare a Ligii Campionilor ca antrenoare, cu formatia Slagelse, Andersen a preluat formatia Oltchim la inceputul lunii februarie, inregistrand de atunci doua victorii si doua infrangeri in cea mai importanta competitie intercluburi din Europa. Dubla infrangere cu Itxako (Spania) s-a dovedit a fi decisiva, oficialii valceni hotarand sa puna capat colaborarii cu antrenoarea daneza.

"Evident rezultatele nu au fost destul de satisfacatoare si clubul nu are rabdare sa astepte pana cand Andersen transforma stilul de joc intr-unul scandinav", a declarat Lasse Zall, directorul firmei de antrenorat Pathfinder, citat de publicatia daneza Ekstra Bladet.

"Desi oficialii i-au promis ca va fi un proiect pe termen lung, au fost cativa oameni in costume negre care si-au incalcat cuvantul. Anja s-a angajat in acest proiect plecand de la premisa ca va avea minimum 18 luni pentru a implementa schimbarile sale. Putem spune ca situatia ei e similara cu cea a lui Michael Laudrup la Spartak Moscova", a continuat reprezentantul antrenoarei daneze.

"Jucatoarele clubului s-au bucurat de faptul ca au fost eliberate de metoda dura si dictatoriala de antrenament cu care erau obisnuite. Dar aceasta bucurie nu a durat prea mult. E prima data cand Anja este demisa, asa ca este dureros. Acum isi ia la revedere de la jucatoare si vom vedea ce vom face in continuare", a adaugat Zall.

Update: Ioan Gavrilescu, presedinte Oltchim: "Dupa ultimele rezultate, in special cele doua meciuri de sapamana trecuta, jocul din campionat cu Resita si meciul cu Itxako, Biroul Executiv si sponsorul au hotarat sa aiba o discutie cu antrenoarea Anja Andersen. In urma acestuia, motivandu-se cele mentionate, Anja a inteles si, cu parere de rau, a fost si ea de acord ca despartirea sa aiba un caracter amiabil, urmand ca respectivul contract sa fie reziliat cu acordul ambelor parti. Suntem in discutii cu doi antrenori, asteptam raspuns din partea lor pana maine. Daca nu, incepand de maine, echipa va fi condusa de secunzii Rosca si Duca. Inca nu stim cine va veni, dar nu ii vom pune conditii ca acesta sa califice echipa in semifinalelele Ligii Camponilor" (prosport.ro)