HCM Constanta a ratat calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor la handbal masculin, dupa un final de meci halucinant in fata ultimei clasate in Grupa D, Bosna Sarajevo. Desi in prima repriza au avut un avans considerabil de sase goluri, iar in ultimul minut au avut sansa egalarii fiind si in superioritate numerica, constantenii au cedat cu 23-24 si se opresc in grupele Ligii Campionilor.

HCM ConstantaFoto: Agerpres

HCM Constanta avea nevoie de cel putin un punct din confruntarea cu echipa din Bosnia-Hertegovina pentru a spera la o calificare in optimile de finala ale Ligii Campionilor la handbal masculin, insa a pierdut pe propria mana.

Determinarea cu care au jucat ambele echipe s-a vazut din primele minute ale meciului, arbitrul aratand trei cartonase galbene (unul lui Adzic) dupa primele cinci minute si jumatate de joc. Bosniecii au deschis scorul si, dupa o serie de ratari ale constantenilor, s-au desprins la doua goluri in minutul 6 (2-0). Constantenii isi intra mai greu in ritm, dar dupa opt minute de joc preiau pentru prima data conducerea partidei: 3-2.

Urmeaza o perioada foarte buna de joc a HCM-ului, care se desprinde la sase goluri: 13-7, aceasta fiind si cea mai mare diferenta de scor din acest meci. La 13-8 in favoarea lor, constantenii cer time-out. Pauza nu a fost cu folos pentru HCM, ci pentru cei de la Sarajevo, care au inscris trei goluri consective si s-au apropiat la doua goluri in minutul 30: 11-13.

HCM se vede egalata in minutul 36 (14-14), dar dupa o reusita a lui Buricea, o parada a lui Popescu si o lovitura de la 7 metri transformata de Laurentiu Toma, constantenii conduc din nou: 16-14. Pe fondul unei eliminari in tabara HCM-ului, Bosna egaleaza la 16. Cele doua echipe preiau alternativ conducerea, niciuna nereusind insa sa se desprinda la mai mult de un gol.

Cu trei minute inainte de final, Sarajevo cere time-out. Gazdele inscriu (23-22), dar imediat raman cu doi oameni mai putin pe teren. Ocazie exclenta a HCM-ului de a egala, insa Sadoveac rateaza. Momente tensionate de ambele parti, HCM-ul recupereaza, dar pierde imediat mingea si la faza urmatoare ramane fara un jucator, Onyejeke primind cartonasul rosu. Bosna inscrie din lovitura de la 7 metri (24-22). Stavrositu inscrie si el din 7 metri, constantenii recupereaza in ultimele secunde ale partidei, insa rateaza ultima aruncare si pierd penultimul meci al grupelor Ligii Campionilor cu 23-24.

Marcatorii HCM-ului: Angelovski 6, Buricea 5, Toma 4, Irimescu 2, Stavrositu 2, Sadoveac 2, Schuch 1, Muresan 1

In ultimul meci al grupei, in 3 martie, Constanta intalneste pe Renovalia Ciudad Real.

Clasament Grupa D:

1. Flensburg 14 puncte

2. Renovalia Ciudad Real 13 puncte

3. Croatia Zagreb 12 puncte

4. Bosna Sarajevo 5 puncte

5. HCM Constanta 4 puncte

6. St. Petersburg 4 puncte