Romania a obtinut, sambata, prima victorie din actuala editie a Cupei Europene a Natiunilor, invingand pentru prima data dupa sase ani pe Rusia. Stejarii au castigat la scor 33-3, insa nu au reusit sa ia si punctul bonus ofensiv, reusind trei din cele patru eseuri necesare.

Nationala de rugby a RomanieiFoto: Agerpres

Stejarii au dominat clar partida cu Rusia, conducand cu 9-3 la pauza, dupa trei lovituri de pedeapsa transformate de Vlaicu. In partea a doua, tricolorii s-au dezlantuit, reusind trei eseuri. Vlaicu a transformat o penalitate (12-3), pentru ca dupa cateva minute sa vina si primul eseu, din mol, prin Zebega, transformat de Vlaicu.

Dupa doar doua minute, Stejarii au reusit un nou eseu, dupa o cursa extraordinara a lui Sarbu si o neatentie a rusilor. Vlaicu transforma si scorul devine 26-3. Al treilea eseu reusit de Romania ii apartine lui Carpo, care a primit o pasa excelenta de la Fercu. Vlaicu tramsforma si stabileste scorul final: 33-3. Ultima victorie a Romaniei in fata Rusiei data din 2005, atunci cand Stejarii s-au impus in cadrul CEN cu 33-10, intr-un meci jucat la Timisoara.

Marcatori: Vlaicu: 4 lovituri de pedeapsa, 3 transformari; Zebega 1 eseu; Sarbu 1 eseu; Carpo 1 eseu

Sorin Socol: "Un meci extraordinar. Am dominat, nu stiu daca rusii au intrat mai mult de zece minute in jumatatea noasra. Am jucat cu daruire, asa cum am facut-o si in calificare. Sper ca acum sa nu ne culcam pe o urcehe si sa castigam meciurile pe care le mai avem de disputat pana la Mondial". (Gsptv)

Urmatorul meci al Romaniei va avea loc in 12 martie, impotriva Georgiei.

Clasament:

1. Georgia 10 puncte

2. Portugalia 8p

3. Romania 5p

4. Rusia 5p

5. Spania 1p

6. Ucraina 0p