In 2012, compania Oltchim va fi privatizata, dupa cum informeaza Ministerul Economiei. Miscarea ar putea avea consecinte asupra echipei de handbal feminin, bugetul campioanei Romaniei fiind asigurat in proportie de 65-70% de catre combinatul chimic de la Ramnicu Valcea. "Trebuie intai sa vedem cine va veni si cat de mult interes vor avea pentru handbal. In cazul in care nu vor dori sa se implice, va fi o problema pentru echipa", a declarat Ioan Gavrilescu, presedintele formatiei CS Oltchim, pentru HotNews.ro.

Oltchim Ramnicu ValceaFoto: Agerpres

"Nu am auzit nimic in legatura cu o eventuala privatizare a Oltchimului, momentan sunt intr-un concediu. Ramane de vazut ce si cum se va intampla. Cred ca este inca prematur sa vorbim despre viitorul echipei de handbal. Trebuie intai sa vedem cine va veni, ce va dori si daca va mai fi interesat sa investeasca in echipa de handbal".

"In cazul in care cei care vor cumpara nu vor mai dori sa continue parteneriatul cu echipa de handbal, atunci intr-adevar ar fi o problema. Compania Oltchim SA Ramnicu Valcea asigura aproximativ 65-70% din bugetul campioanei Romaniei la handbal feminin.

Vom vedea ce se va intampla, dar eu cred ca vom putea fi capabili sa gasim in alte parti sustinere financiara, in cazul extrem in care echipa nu va mai fi sponsorizata de compania Oltchim", a declarat Ioan Gavrilescu, presedintele echipei Oltchim, pentru HotNews.ro.

Guvernul a demarat procedurile pentru privatizarea companiei Oltchim SA Ramnicu Valcea. "Conform proiectului de scrisoare de intentie intocmit in urma discutiilor dintre reprezentantii Guvernului Romaniei si reprezentantii misiunii comune a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, urmeaza ca in prima jumatate a anului 2012 sa fie lansata privatizarea societatii comerciale Oltchim SA Ramnicu-Valcea", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Statul controleaza, prin Ministerul Economiei, 54,79% din capitalul combinatului chimic Oltchim.

Oltchim Ramnicu Valcea a castigat de 16 ori titlul national, de 13 ori Cupa Romaniei si o data Supercupa Romaniei (s-a disputat o singura editie in 2007) la handbal feminin. La nivel european, echipa din Valcea a castigat Cupa IHF (1983-1984/ 1988-1989), Cupa Cupelor (2006-2007) si Trofeul Campioanelor (2006-2007). De asemenea, in stagiunea trecuta, echipa pregatita pe atunci de Radu Voina a jucat finala Ligii Campionilor (pierduta in fata echipei Viborg).