UCM Resita, vicecampioana Romaniei la handbal masculin, s-a desfiintat din cauza lipsei de fonduri. Informatia a fost confirmata de catre Gligore Czari, tehnicianul echipei care tocmai a obtinut calificarea in sferturile de finala ale Cupei Cupelor. "De astazi, nr. miercuri, echipa se desfiinteaza. Este un soc pentru mine si pentru jucatori", a precizat Czari.

Moment greu pentru handbalul masculin romanescFoto: AGERPRES

"Din pacate vestea proasta de care ne temeam cu totii am aflat-o acum, dupa sedinta conducerii: de astazi echipa UCM Resita se desfiinteaza. Speram cu totii sa nu fie adevarat, dar presedintele Adrian Chebutiu a venit si ne-a dat vestea. El ne anuntase dinaintea inceperii campionatului ca atunci cand nu va mai putea sustine echipa ne va spune in fata. Asta s-a si intamplat astazi. Banuiesc ca s-au purtat discutii si cu autoritate locale pentru preluarea echipei, dar se pare ca nu s-a ajuns la o intelegere daca am fost anuntati de desfiintare".

"Suntem calificati in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, vor urma amenzi si doi ani de suspendare pentru neparticiparea in continuare la competitie, dar se pare ca sunt amanunte asumate. Mi-am dorit enorm sa castigam campionatul si chiar acum cand am ajuns lideri ne-am oprit. Obiectivele se puteau atinge în continuare, dar nu mai exista sustinere financiara. Este un soc pentru mine si pentru jucatori" - Gligore Czari, antrenorul echipei din Resita (Mediafax).

Primele semne rele pentru echipa din Resita au aparut la inceputul lunii februarie, atunci cand nu mai putin de zece jucatori importanti au parasit echipa din cauza restantelor financiare.

UCM este vicecampioana Romaniei, o formatie care a reusit sa castige de trei ori Challenge Cup, dar si Cupa Romaniei (2010). Demn de mentionat este faptul ca echipa din Resita se afla pe primul loc in Liga Nationala de handbal masculin, cu 23 de puncte, urmati fiind de HC Odorhei (22 de puncte) si de HCM Constanta (campioana en-titre/ 21 de puncte).

"Nu am primit inca o hartie oficiala de retragere a echipei din Liga Nationala. Federatia va face eforturi sa salveze echipa de la desfiintare. In afara de amenda si suspendarea pe doi ani, Romania va mai pierde si o echipa anul viitor din cupele europene, plus pata morala", a precizat Cristian Gatu, presedintele FRH, pentru Mediafax.