Oltchim Ramnicu Valcea a inregistrat o infrangere dureroasa in cea de-a doua partida a Grupei Principale 1 a Ligii Campionilor, fiind invinsa in ultimele secunde de ibericele de la Itxako, scor 25-26. Desi au dominat partida pana in minutul 58, conducand de-a lungul meciului si cu sase goluri diferenta, valcencele si-au pierdut concentrarea pe final si au cedat cele doua puncte.

Oltchim Ramnicu ValceaFoto: Agerpres

Oltchim a inceput meciul perfect in ambele faze, conducand dupa doar cateva minute cu 3-0. Ibericele au marcat primul gol dupa cinci minute, dar si-au revenit rapid si eu egalat la 3. Ajutate de o serie de executii in forta ale lui Ozel si Nechita, valcencele preiau din nou conducerea, desprinzandu-se la trei goluri (10-7), dupa 20 de minute de joc. Oltchim domina partida si defensiva pare puternica, valcencele primind un singur gol in minutul si jumatate in care au jucat cu doi oameni in minus, dupa eliminarile lui Ozel si Neagu. Ajutat si de interventiile Talidei Tolnai, Oltchimul intra in avantaj de patru goluri la vestiare: 14-10.

Repriza secunda incepe din nou foarte bine pentru romance. Tolnai apara o aruncare a ibericelor, iar Ozel si Elisei desprind Oltchimul la sase goluri: 16-10. Cu un sfert de ora inainte de finalul partidei, Itxako cere time-out, pauza care pare sa le trezeasca pe iberice. Pe fondul unor greseli in defensiva si a unor nesincronizari pe faza de atacul Oltchimului, Itxako se dezlantuie si se apropie la 2 goluri (20-22). Rusoaica Turey inscrie din toate pozitiile, portarul Navarro prinde o serie de interventii extraordinare si Oltchimul se vede egalat cu un minut inainte de final, dupa o aruncare de la zece metri a lui Barbosa. Aruncarea Adei Nechita este parata, iar Turey inscrie in ultimele secunde (26-25). Valcencele au ultimul atac, dar trimit in bara si pierd in fata campioanei Spaniei.

Marcatoarele Oltchimului: Elisei 5, Nechita 7, Ozel 8, Manea 1, Bese 1, Managarova 1, Neagu 1, Stanca 1

Urmatorul meci al Oltchimului va avea loc in 20 februarie, pe teren propriu, in fata celor de la Krim Mercator.

Grupa Principala 1:

1. Krim Mercator (Slovenia) 2 puncte (+4)

2. Oltchim (Romania) 2 puncte (0)

3. Itxako Reyno De Navarra (Spania) 2 puncte (-3)

4. Buducnost (Muntenegru) 0 puncte (-1)