Echipa nationala de polo pe apa a Romaniei a castigat lejer, marti seara, in fata modestei selectionate a Turciei, scor 10-4 (5-2, 0-1, 4-1, 1-0), meci contand pentru grupa a doua a preliminariilor pentru Liga Mondiala. Desi mai sunt trei meciuri de disputat, elevii lui Istvan Kovacs nu mai cred in calificare, victoria in fata Muntenegrului la o diferenta de zece goluri considerand-o o misiune imposibila: "Avem 0,00001 sanse", a declarat Andrei Iosep.

Romania invinge usor TurciaFoto: Agerpres

"Nu am avut emotii. A fost un meci destul de bun, nu foarte bun. Noi am jucat bine, iar ei nu au excelat in atac. Noi suntem mult mai puternici decat ei. Fata de selectionata Turciei, noi suntem mult mai bine pregatiti fizic, mai fortosi. Contra-atacurile le-am facut aproape bine pentru ca am ratat cam multe. Teoretic mai sunt sanse de calificare, practic este destul de greu pentru ca trebuie sa batem Muntenegrul la ei acasa la zece goluri, deci e o misiune imposibila", a declarat la finalul meciului Cosmin Radu, capitanul nationalei, pentru TVR3.

"Emotii? Pentru ce? A fost un meci fara importanta. Ma rog, am castigat, nimeni nu vrea sa piarda chiar daca e un meci fara importanta. Calificarea a fost pierduta in decembrie contra Muntenegrului. Daca mai sunt sanse de calificare? In niciun caz, avand in vedere ca am pierdut cu Muntenegru acasa la noua goluri. Sa castigam la ei acasa cu zece goluri avans e imposibil. Avem 0,00001 sanse", a mentionat si Andrei Iosep.

Marcatorii Romaniei: Negrean (3 goluri), Matei (2 goluri), Radu (2 goluri), Busila (1 gol), Georgescu (1 gol), Iosep (1 gol).

Clasament:

1. Muntenegru 6 puncte

2. Romania 6 puncte

3. Rusia 3 puncte

4. Turcia 0 puncte

Romania mai are de disputat trei meciuri in grupa a doua a preliminariilor: acasa cu Rusia (22 februarie) si in deplasare cu Muntenegru (22 martie) si cu Turcia (19 aprilie).