Nationala de handbal masculin a Romaniei a reusit din nou sa tina piept doar o repriza unei echipe de clasa si a inregistrat a doua infrangere de la Campionatul Mondial din Suedia. Dupa ce au pierdut cu Croatia, elevii lui Vasile Stanga au cedat cu 30-39 si in fata puternicei echipe a Danemarcei, fiind nevoiti acum sa castige urmatoarele trei meciuri pentru a-si atinge obiectivul: clasarea in primele trei in Grupa C.

Romania - Danemarca, la CM 2011Foto: Reuters

Ajutata si de o interventie a lui Mihai Popescu, Romania a inceput bine cel de-al doilea meci de la Mondial, conducand cu 2-0. Danezii isi revin insa repede si intorc diferenta de doua goluri in avantajul lor (4-2). Dupa un sfert de ora de joc, tricolorii trec din nou in avantaj si, dupa doua goluri consecutive ale lui Vali Ghionea, un sapte metri transformat de Florea si un contra-atac prin Stamate, se desprind la patru goluri: 12-8.

Urmeaza insa o cadere in jocul romanilor, care pierd prea usor atacul si ofera cu lejeritate mingea adversarilor, ceea ce le permite danezilor sa intoarca din nou scorul in favoarea lor si sa intre in avantaj de un gol la pauza: 17-16.

In repriza a doua Danemarca s-a dezlantuit si, pe fondul unor precipitari in atac ale tricolorilor, dar si a unor greseli in defensiva, se desprinde la 28-22, cu un sfert de ora ramas din joc. Schimbari dese in echipa tricolorilor, dar Vasile Stanga nu gaseste formula care sa poata da o replica pe masura danezilor si diferenta la finalul partidei e de noua goluri: 30-39.

Luni, de la ora 19:00, in cel de-al treilea joc de la mondial, tricolorii nu vor avea deloc un meci usor in fata Algeriei. Considerata o adversara facila inaintea Mondialului, Algeria a reusit sa arate un prim joc indraznet, desi nu a obtinut niciun punct. In primul meci, algerienii au pierdut la un singur gol in fata Serbiei, insa duminica au fost invinsi la 11 goluri diferenta de Croatia.

Marcatorii Romaniei: Florea 7, Muresan 5, Ghionea 4, Stamate 4, Jurca 3, Simicu 3, Novanc 2, Fenici 1, Toma 1

Rezultatele din celelalte doua meciuri ale Grupei:

Serbia - Australia 35-18 (16-8)

Algeria - Croatia 15-26 (11-11)

Clasament Grupa C:

1. Danemarca 4 puncte (+44)

2. Serbia 4 puncte (+18)

3. Croatia 4 puncte (+17)

4. Algeria 0 puncte (-12)

5. Romania 0 puncte (-15)

6. Australia 0 puncte (-35)