Nationala de handbal masculin a Romaniei a aratat ca are "nerv" in primul meci de la Campionatul Mondial din Suedia, insa a pierdut in fata vicecampioanei mondiale Croatia. Duminica, selectionata lui Vasile Stanga, e in fata unui nou test dificil, tricolorii urmand a intalni nationala Danemarcei, campioana europeana din 2008.

Romania, la CM 2011Foto: Reuters

Romania va avea de infruntat duminica seara atat puternica echipa a Danemarcei, cat si o atmosfera ostila, fiind anuntati aproximativ 10.000 de suporteri danezi in tribunele arenei din Malmo. Danemarca are un moral excelent inaintea meciului cu Romania, dupa ce in prima partida a "strivit" Australia cu 47-12. "Danemarca e o echipa extrem de puternica. Incercam sa ne ridicam la valoarea lor si sa rezistam fizic tot meciul", a declarat selectionerul Stanga.

"Romania are jucatori foarte puternici, cu un joc inteligent pe centru, cu o defensiva buna si un portar fantastic. Dar, in acelasi timp, Romania se repliaza mai greu, iar noi va trebui sa ne pastram ritmul. Acum vom incepe in mod serios Cupa Mondiala si meciul de duminica seara va fi atat captivant, cat si interesant", a mentionat si selectionerul danezilor, Ulrik Wilbesck.

Cea mai buna clasare a Danemarcei la Mondial a fost inregistrata in 1967, atunci cand a incheiat turneul final pe locul al doilea. La ultimele doua editii, din 2007 si 2009, danezii s-au clasat pe locul al treilea, respectiv al patrulea. In 2008, Danemarca a devenit campioana europeana, dupa ce trei editii la rand a obtinut bronzul (de aici capatand si denumirea de "eternii castigatori de bronz").

Meciurile de duminica:

Grupa A:

Bahrain - Germania (ora 17:15)

Tunisia - Spania (ora 18:30)

Egipt - Franta (ora 19:45)

Grupa C:

Australia - Serbia (ora 19:00)

Algeria - Croatia (ora 21:00)

Romania - Danemarca (ora 21:15)