Nationala de handbal feminin a Romaniei isi joaca duminica ultima sansa de a se intoarce cu o medalie de la Campionatul European. Pentru a urca pe podium, tricolorele trebuie sa infrunte inca o data tara gazda, Danemarca, dupa ce in faza grupelor au cedat in fata nordicelor. Interesant este faptul ca pentru aceasta finala mica a fost desemnata aceeasi brigada de arbitri ca in meciul din urma cu o saptamana: surorile Bonaventura, care au nemultumit atunci echipa Romaniei prin deciziile luate.

Danemarca - Romania, in finala mica la EuropeneFoto: Agerpres

Romania se afla in fata celei de-a cincea finale mici disputate la un turneu major. Pana acum insa, tricolorele nu au reusit sa aiba castig de cauza, fiind lasate in toate cele patru situatii in afara podiumului. S-a intamplat la EURO in 2000, cand au fost invinse de Rusia si au terminat turneul pe locul al patrulea (aceasta fiind si cea mai buna clasare a Romaniei), dar si in trei ocazii la Mondiale: in 1993, 1999 si 2007, pierzand in fata Norvegiei, Austriei, respectiv Germaniei.

In prima partida disputata la CE 2010 in fata Danemarcei, in Grupa A, Romania a pierdut cu 22-25. Danezele au ca avantaj terenul propriu, dar si pe suporterii danezi, tricolorele urmand sa infrunte din nou o sala ostila cu 12.000 de suporteri. Brigada de arbitri pentru aceasta finala mica va fi aceeasi ce a fost desemnata pentru meciul din grupe dintre cele doua formatii: gemenele Charlotte si Julie Bonaventura, din Franta.

Pe langa medalia de bronz de la acest turneu final, cele doua nationale isi disputa si un loc la Mondialul din 2011, din Brazilia, primele trei echipe clasate la Europene fiind calificate direct.

Partida dintre Danemarca si Romania, contand pentru locurile 3-4 la Euro 2010, se va disputa pe MCH Arena din Herning, incepand cu ora 15:30 si va putea fi urmarita in direct pe TVR2 si in format Livetext pe HotNews.ro. In finala mare, ce va incepe de la ora 18:00, campioana en-titre, Norvegia, intalneste surpriza turneului, Suedia.