Dupa zece ani, nationala de handbal feminin a Romaniei este din nou intr-o semifinala a Campionatului European. Daca in 2000 ratau o medalie dupa o infrangere cu Rusia, tricolorele lui Radu Voina au acum sansa de a pasi pe podium. Romania intalneste sambata, de la ora 15:30, in semifinalele EURO 2010, "echipa urata" a Suediei, formatie in fata careia a pierdut o singura data in ultimele noua intalniri.

Cristina Neagu Foto: AGERPRES

Romania isi poate depasi sambata cea mai buna performanta de pana acum la Europene (locul 4 in 2000), insa nu va avea un meci prea usor in fata Suediei, echipa ce in grupa principala a invins campioana en-titre, Norvegia. Suedia a avut un parcurs extraordinar pana acum la EURO 2010, pierzand un singur meci, in Grupa Principala II, cu Franta, scor 21-22.

Cristina Neagu (Romania): "E o semifinala de Campionat European, cred ca va fi extrem de greu. Am ramas cu trei echipe nordice in competitie si stim cu totii care e spiritul lor. Lupta pana in ultima secunda. Forta echipei Romaniei nu sta in Neagu, ci chiar in echipa Romaniei. Toate suntem concentrate la maximum, e un meci care nu te intalnesti in fiecare zi, in fiecare an". (gsp.ro)

Talida Tolnai (Romania): "Vrem sa castigam deoarece este foarte important pentru noi. Le stim foarte bine pe suedeze si nu ne este frica. Sa speram ca cel mai bun va castiga in semifinala". (EHF)

Isabelle Gullden (Suedia): "Am ajuns pentru prima data in semifinale, dar vrem mai mult. Intotdeauna am crezut ca putem invinge pe oricine, iar victoria in fata Norvegiei ne-a dat mai multa incredere". (EHF)

Matilda Boson (Suedia): "A fost un turneu fantastic pana acum, dar vrem si mai mult. Romania are o echipa minunata, cu jucatoare foarte bune. E adevarat ca in ultimele meciuri ne-a invins, dar acesta este un nou meci si noi putem invinge". (EHF)

Suedia, poreclita de catre presa suedeza "echipa urata" din cauza defensiveii dure, este pentru prima data in semifinalele unui turneu major. Cea mai buna clasare de pana acum a suedezelor la EURO a fost un loc 6, obtinut in 2006. In editia trecuta a turneului, in 2008, Suedia s-a clasat pe locul al noualea.

In ultimele noua intalniri dintre Romania si Suedia, nordicele au castigat o singura data. La ultima partida dintre cele doua echipe, din turneul de pregatire din Franta, Romania a castigat la o diferenta de sase goluri, scor 32-26.

Romania la Euro 2010:

Romania - Spania 30-26

Romania - Danemarca 22-25

Romania - Serbia 40-28

Romania - Croatia 31-22

Romania - Muntenegru 23-21

Romania - Rusia 20-35

Suedia la Euro 2010:

Suedia - Germania 27-25

Suedia - Ucraina 33-25

Suedia Olanda 25-18

Suedia - Norvegia 24-19

Suedia Franta 21-22

Suedia - Ungaria 24-19

In prima semifinala de la EURO 2010, Romania intalneste pe Suedia, de la ora 15:30 (ora Romaniei), meci ce poate fi urmarit in direct pe TVR2 si in format Livetext pe HotNews.ro. In cealalta semifinala (ora 18:00) se intalnesc tarile gazda: Danemarca si Norvegia.

De la ora 12:30, se disputa meciul pentru locurile 5-6, dintre Muntenegru si Franta.