Nationala de handbal feminin a Romaniei va lupta pentru medalie la Campionatul European, dupa ce marti si-a asigurat locul in semifinale, clasandu-se pe locul al doilea in Grupa I. Tricolorele au trecut cu brio de testul numit Muntenegru, iar Spania le-a dat o mana de ajutor, invingand Rusia, ultima adversara a Romaniei din grupa.

Radu Voina, selectionerul RomanieiFoto: AGERPRES

"Nu stiu ce sa spun, nu pot spune mare lucru, au fost multe lovituri pentru Romania, ma refer la Ramona, Carmen, Cristina si Paula. Iti vine sa te bucuri dar si sa plangi. Fetele trebuie respectate si daca ma bucur pentru ceva in acest moment este pentru ca si-au castigat respectul. Spania ne-a facut probleme in ultimii doi ani, dar in sfarsit in seara aceasta ne-a ajutat invingand Rusia si calificandu-ne in semifinale. Dupa mult timp sunt fericit ca putem aduce o bucurie romanilor", a declarat selectionerul Romaniei, Radu Voina, pentru Mediafax.

Romania isi afla miercuri adversara din semifinale, tricolorele urmand a intalni ocupanta locului intai din Grupa II. Astfel, Romania se va lupta pentru medalie cu una dintre tarile gazda, Norvegia, sau cu Suedia. Norvegia intalneste in ultimul meci pe Olanda, iar Suedia da piept cu Ungaria.

Ultimul meci al tricolorelor din Grupa I se va disputa joi, de la ora 17:45, cand elevele lui Radu Voina intalnesc nationala Rusiei.