Victorie convingatoare pentru nationala tricolora, in grupa principala la EURO 2010: 31-22 contra Croatiei si echipa lui Radu Voina pregateste urmatoarele doua jocuri (cu Muntenegru si Rusia), in drumul spre medalii.

Romania face parte din Grupa I principala Foto: Reuters

Croatia, redutabila pe linia de 9 metri, dar lenta in constructie, s-a tinut scai de nationala romana, tinand jocul echilibrat multa vreme - cu 13 minute inaintea finalului, tricolorele aveau doar doua goluri avans.

Diferenta de valoare s-a concretizat in ultimele 10 minute, cand Cristina Neagu (cea mai buna marcatoare a zilei, 8 reusite), Ada Nechita (consistenta la prima prezenta la EURO) si Ionela Stanca (introdusa doar spre final) au adus echipei pregatite de Radu Voina un avantaj de 9 goluri. O mentiune speciala pentru Oana Manea care a facut un meci remarcabil - a inscris 7 goluri si a fost desemnata de organizatori "cea mai buna jucatoare a meciului".

Din pacate, nationala este pe punctul de a mai pierde o jucatoare - portarul Paula Ungureanu s-a accidentat sever, in repriza secunda, iar prezenta ei in urmatoarele jocuri a devenit improbabila.

Grupa principala 1, rezultatele de luni

Muntenegru - Spania 22-20

Romania - Croatia 31-22

Danemarca - Rusia 26-20

Clasament

1. Danemarca 6p

2. Romania 4p

3. Muntenegru 4p

4. Rusia 2p

5. Croatia 2p

6. Spania 0p.

Marti se vor juca meciurile:

Romania - Muntenegru (17,45)

Spania - Rusia (19.45)

Danemarca - Croatia (21,45)