Interimatul lui Eden Hairi pe banca tehnica a echipei de handbal masculin HCM Constanta a luat sfarsit dupa ultimele doua infrangeri, din grupele Ligii Campionilor (cu St. Petersburg) si din campionat (cu Stiinta Bacau). Locul sau va fi luat de antrenorul Ion Craciun, care a decis sa se desparta de fetele de la Tomis Constanta, pe care le-a calificat in optimile de finala ale Cupei Cupelor.

Ion Craciun, pe banca HCM-uluiFoto: Agerpres

"La initiativa presedintelui clubului HCM, Nicusor Constantinescu, s-a luat decizia inlocuirii lui Eden Hairi cu Ion Craciun. Ma bucur ca Ion Craciun a acceptat sa preia echipa intr-un moment delicat, dar el este un luptator. Probabil ca rezultatele sale de la CS Tomis au cantarit mult in aducerea sa la HCM", a declarat directorul executiv al constantenilor, Nurhan Ali, potrivit Mediafax.

Noul tehnician va avea ca obiectiv castigarea campionatului, a Cupei Romaniei, dar si calificarea in optimile Ligii Campionilor. "Revin la HCM dupa mai multi ani si o perioada in care am aratat, cred, o parte din ce stiu. M-am simtit bine la Tomis, dar echipa de baieti este o provocare, este ceva deosebit. HCM este ca si copilul meu, pentru ca aici am inceput cariera de antrenor. Imi pare rau ca vin intr-un moment delicat. HCM cere performanta, sper sa am conditiile de a arata ceea ce stiu, iar baietii sa schimbe ceva, pentru ca ei pot mai mult", a mentionat Craciun, care va fi ajutat la HCM de Alexandru Buligan.

HCM se afla in acest moment pe locul al patrulea in Liga nationala, la cinci puncte de liderul HC Odorhei, avand insa un meci mai putin (cel cu Steaua, reprogramat in februarie 2011). In Grupa D a Ligii Campionilor, constantenii se afla pe locul al cincilea, HCM avand nevoie de o clasare pe locul al patrulea pentru a trece in faza urmatoare.