A cerut sa isi apere centura de campion mondial la Bucuresti, dar, dupa mai multe promisiuni, a fost lasat balta de guvernanti. Lucian Bute a primit, in cursul zilei de miercuri, "Placheta Camerei Deputatilor" dupa un eveniment de presa organizat la Palatul Parlamentului in care politicul s-a asociat din nou cu sportul pentru capital de imagine. "Am auzit promisiuni multe si data trecuta. Rezultatul a fost clar: nu am boxat la Bucuresti, iar meciul nici macar nu a fost transmis in tara", a declarat Lucian Bute pentru HotNews.ro.

Foto:

Dupa fiecare victorie din boxul profesionist, Lucian Bute a fost la mare cautare in tara, politicienii gasind orice modalitate posibila pentru a se asocia cu imaginea campionului roman.

Inca un episod a fost bifat in cursul zilei de miercuri, Bute fiind chemat la Palatul Parlamentului pentru a i se inmana "Placheta Camerei Deputatilor". Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat in fata unui Bute usor stingher ca "este foarte important sa ne apreciem valorile, va asigur ca vom face tot ce este posibil pentru a organiza o partida si in Romania. M-am trezit la ora cinci dimineata pentru a urmari meciul lui Lucian de luna trecuta".

Un meci de-al lui Bute costa cateva milioane de euro

Organizarea unui astfel de meci este destul de costisitoare, o gala in care Bute ar putea sa lupte la Bucuresti putand ajunge la costuri totale de aproximativ trei milioane de euro, dupa cum a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box.

"Pentru a organiza un asemenea meci e nevoie de bani multi, iar vremurile pe care le traversam sunt foarte grele. Avem nevoie de bani pentru a plati salariile si pensiile, iar in cel mai fericit caz statul ar putea sa aloce o mica parte din suma. Restul ar trebui gasiti la sponsori, la oamenii de afaceri dornici sa se implice", au declarat surse din cadrul PDL pentru HotNews.ro.

Bute, satul de promisiuni

"Am o clauza in contract pentru a sustine un meci in Romania. In cazul in care nu se va realiza, clubul meu, InterBox, nu va mai merge doar pe promisiuni sau strangeri de mana. Am venit aici doar din respect pentru Parlamentul Romaniei, nu am venit sa cersesc absolut nimic. Am fost invitat si am venit cu mare placere, nu sunt eu cel care se ocupa de organizarea acestui meci. Vreau sa boxez in Romania, dar datoria mea este sa ma pregatesc si sa fiu in mare forma. La Montreal, Quebec, America sau Bucuresti, eu vreau sa castig. Parlamentarii mi-au oferit o placheta si promisiunile de rigoare: acelea ca vor face tot posibilul sa organizeze meciul la Bucuresti. Am auzit cuvintele acestea si data trecuta" - a declarat Lucian Bute.

Contract important cu Showtime

Dupa ultima victorie din boxul profesionist (cu Jesse Brinkley), campionul roman a semnat un contract cu Showtime (post de televiziune american). In urma acestei intelegeri, Lucian va primi doua milioane de dolari pe meci. De asemenea, in 2011 pe Lucian Bute il asteapta cel putin trei meciuri deosebit de tari si posibilitatea intrarii in SuperSix, unul dintre cele mai importante turnee din boxul profesionist.

Parintii il vad mai mult la televizor

A sosit in tara de doua saptamani, dar inca nu a reusit sa ajunga acasa. "Azi (nr. miercuri), ma duc la Galati, de-abia astept sa ajung acasa. Daca vreti sa ma credeti, am vazut-o o singura data pe mama de la revenirea in Romania. M-a vazut mai mult la televizor decat in realitate", a precizat Bute pentru HotNews.ro.