Oltchim defileaza in campionat (ultima isprava, marti: 39-26 cu CSM Bucuresti, in Sala Rapid), dar se plange de valoarea scazuta a campionatului intern. Campioana Romaniei nu are rival, iar multe dintre meciurile "galacticelor de la Valcea" seamana cu un antrenament cu public. "Sunt prea multe echipe, avem nevoie de maxim opt. In acest fel, am avea parte de meciuri adevarate care sa ne ajute in Champions League", a declarat Ioan Gavrilescu (presedintele campioanei) pentru HotNews.ro.

Foto:

Dupa un drum obositor de cateva zeci de ore din Franta, Oltchim s-a prezentat in Sala Rapid pentru partida cu CSM Bucuresti din liga nationala. Fetele lui Peter Kovacs au evoluat cu zambetul pe buze intr-o partida pe care stiau ca o vor castiga inca de la vestiare.

Intr-o sala arhiplina, campioana a mai dat o reprezentatie, cu toate ca debutul de meci a fost unul greoi pentru valcence. Bucuria este insa una moderata pentru Oltchim, echipa care a "omorat" campionatul intern de handbal feminin. Cu echipe slabe in liga nationala, Valcea nu are meciuri importante in spate, iar in Champions League se joaca la un cu totul alt nivel.

CSM a dat o replica darza campioanei, dar diferenta de valoare si-a spus, incetul cu incetul, cuvantul. Dupa 19-12 la pauza, Oltchim a castigat disputa cu 39-26.

Comunicare dificila, Kovacs nu stie romana

Unul dintre punctele slabe ale echipei fata de mandatul lui Radu Voina este cu siguranta comunicarea dintre jucatoare si antrenor. Indicatiile lui Kovacs sunt traduse de unul dintre secunzi, iar de-abia de la acesta ajung la Neagu si compania. Se pierde timp important, iar in unele momente jucatoarele nu inteleg ce li se cere.

Victoria a devenit o obisnuinta la Valcea

"Sunt multumit de jocul de ansamblu, dar nu pot sa spun ca a fost o partida care sa ma impresioneze. Ne asteptam la victorie, asta e clar, nu cred ca s-a pus vreun moment problema cine va castiga. Ma ingrijoreaza ratarile multe. Fetele au insa si o scuza, vin dupa o calatorie de 14 ore din Franta, iar oboseala s-a simtit", a declarat Ioan Gavrilescu, presedintele Oltchim, pentru HotNews.ro.

Oltchim propune o solutie pentru inviorarea unui campionat mediocru

"Nivelul campionatului intern este unul foarte slab, iar acest lucru ma ingrijoreaza foarte mult. Sunt prea multe echipe, liga nationala feminina ar trebui sa aiba cel mult opt echipe. Prin aceasta masura, s-ar mai tria putin valoarea. Avem nevoie de un campionat strans, echilibrat, si propun chiar sa se desfasoare dupa sistemul doua tururi si doua retururi, precum in liga a doua. In acest fel, apare posibilitatea de a te intalni de patru ori cu echipele puternice, iar acest lucru ar fi un real avantaj. Din pacate, un lucru e clar: nu avem fond de jucatoare, in campionatul intern fiind vorba de o diluare a valorii. Solutia ar fi o competitie care sa aiba maxim 8 echipe", a conchis presedintele Oltchimului pentru HotNews.ro.

Peter Kovacs vrea adversari pe masura echipei sale

"Ma bucur ca am castigat, dar nu imi convine faptul ca meciurile nu sunt un pic mai tari. Am aratat multe lucruri bune azi (nr. marti), dar si unele mai putin bune. Ratarile au fost prea multe, iar in unele faze apararea nu s-a comportat asa cum ar fi trebuit. Suntem insa pe un drum bun, urmeaza un meci decisiv in Liga Campionilor si speram ca pana la ora jocului sa fim la potential maxim", a declarat Peter Kovacs, tehnicianul Oltchimului, pentru HotNews.ro.

Narcisa Lecusanu nu regreta despartirea de handbal

Prezenta alaturi de echipa in Sala Rapid, fosta internationala Narcisa Lecusanu a subliniat si ea faptul ca Oltchimul nu are contracandidata in lupta pentru titlu. Narcisa a surprins insa atunci cand a fost intrebata cum rezista fara sportul care i-a oferit atatea satisfactii: "Nu mi-e dor de handbal", a punctat ea.

"Felicit fetele pentru victorie, au muncit pentru ea. Daca imi lipseste terenul de joc? Nu, nu mi-e dor de handbal. Am luat o decizie, nu am fost obligata de nimeni sa renunt, a fost hotararea mea. E mai bine asa. Trebuie sa castigam in Champions League, am incredere in echipa", a declarat Narcisa Lecusanu, fosta jucatoare a campioanei Romaniei, pentru HotNews.ro.

Champions League, Grupa C:

1. Larvik 8 puncte

2. Oltchim Rm. Valcea 4p

3. Toulon 2p

4. Randers HK 2p