HCM Constanta a obtinut prima sa victorie din Grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin. Sub indrumarea lui Alexandru Buligan si Eden Hairi, constantenii au invins joi, pe teren propriu, formatia HC Bosna Sarajevo, scor 26-25, si au urcat pe locul al cincilea in grupa.​ Desi au condus si la sapte goluri diferenta, constantenii au avut emotii pe final, pana cand Stavrositu a marcat golul victoriei, cu 6 secunde inainte de fluierul final.

HCM Constanta a avut un inceput in forta si in mai putin de un sfert de ora s-a desprins la sase goluri (7-1). A urmat insa o lipsa de precizie in atac si o serie de greseli in defensiva, iar bosniacii s-au apropiat la trei goluri (8-5). Cu patru minute inainte de finalul primei reprize, oaspetii au egalat la 11, dar interventiile lui Popescu si sclipirile lui Toma au adus HCM-ul in avantaj de patru goluri la pauza: 16-12.

Prima jumatate a reprizei secunde a fost dominata clar de constanteni, care au reusit sa se desprinda la sapte goluri (22-15). Un gol din 9 metri al lui Stavrositu, anulat insa de arbitril, a insemnat inceputul unei noi caderi a gazdelor si cu mai putin de un minut pana la finalul partidei, bosniacii au egalat la 25. Cu 6 secunde inainte de final, Marius Stavrositu a punctat decisiv, iar constantenii au obtinut prima victorie din actuala editie a Ligii Campionilor.

Urmatorul meci al HCM-ului in Liga Campionilor va fi tot pe teren propriu, in 18 noiembrie, impotriva echipei St. Petersburg HC, urmand ca peste sase zile sa se joace returul din Rusia.

Marcatori:

HCM Constanta: Toma 7 goluri, Stavrositu 4 goluri, Csepreghi 4 goluri, Muresan 3 goluri, Baiceanu 2 goluri, Nicolae 2 goluri, Sabou 1 gol, Onyejekwe 1 gol, Riganas 1 gol, Angelovski 1 gol

Bosna Sarajevo: Medic 7 goluri, Karacic 5 goluri, Pazin 4 goluri, Divkovic 3 goluri, Vrazalic 2 goluri, Nekic 2 goluri, Kapisoda 1 gol, Mesaric 1 gol

Silviu Baiceanu, HCM Constanta: "O victorie meritata, cu un joc superior celui cu Ciudad Real. Este clar ca mai avem destule de pus la punct, dar victoria de astazi este principalul stimulent" (Digisport)

Laurentiu Toma, capitanul echipei HCM Constanta: "Multumim publicului, care ne-a sustinut, mai ales in momentele grele. Am aratat ca suntem pe drumul dorit, iar victoria, asa la limita si greu obtinuta, este una cat se poate de muncita, de justa". (Digisport)

Grupa D:

1. Renovalia Ciudad Real 6 puncte (3 meciuri)

2. HC Croatia Osiguranje Zagreb 5 puncte (3 meciuri)

3. SG Flensburg Handewitt 4 puncte (3 meciuri)

4. St. Petersburg HC 2 puncte (3 meciuri)

5. HCM Constanta 2 puncte (4 meciuri)

6. HC Bosna Sarajevo 1 puncte (4 meciuri)