Oltchim Rm. Valcea, finalista editiei trecute, a fost invinsa in primul meci al sezonului 2010/2011 de Liga Campionilor la handbal feminin, de o echipa debutanta in aceasta competitie: Randers HK (Danemarca), cu scorul 27-23. Valcencele au reusit sa se apropie la doua goluri pana la pauza (14-12), dar danezele "n-au avut mila" in repriza secunda, desprinzandu-se si la opt goluri.

Oltchim Ramnicu ValceaFoto: Agerpres

Avand jucatoare cu experienta internationala, ca Fruelund (campioana olimpica) sau Melgaard (tripla castigatoare a Ligii Campionilor cu Slagelse), Randers a produs surpriza in primul lor meci din Liga Campionilor, invingand pe finalista de anul trecut, Oltchim Rm. Valcea.

Oltchimul a inceput cu stangul prima repriza, iar gazdele s-au desprins imediat: 6-2. Valcencele au incercat sa revina, dar Randers s-au "dezlantuit" si conduceau la sapte goluri diferenta: 13-6. "Am inceput rau, dar ne revenim", s-au incurajat valcencele in timpul time-out-ului, cu sase minute inainte de fluierul final al primei reprize. Defensiva valcencelor are parte de cateva momente bune, iar increderea se transmite si in atac, Oltchimul reusind cinci goluri consecutive. Elevele lui Kovacs sunt conduse la pauza cu 14-12.

In repriza secunda, Oltchimul a reusit sa pastreze diferenta de doua goluri timp de opt minute, dupa care atacul deficitar si greselile din defensiva si-au spus cuvantul. Randers s-au aruncat in atac si nu le-au mai dat nicio sansa valcencelor sa revina in joc. Cu sase minute inainte de final, gazdele conduceau la opt goluri diferenta (25-17). Oltchim a fortat pe atac insa nu a putut egala si, sub indrumarea unui nou antrenor, Peter Kovacs, ofera prima surpriza a acestui sezon de Liga Campionilor.

Oltchim va juca urmatorul meci al grupei saptamana viitoare, in 17 octombrie, valcencele urmand a primi pe teren propriu vizita celor de la Toulon.

Grupa C:

1. Randers 2 puncte (+4)

2. Larvik 0p

3. Toulon 0p

4. Oltchim 0p (-4)