Rugbystul de 19 ani Alexandru Bogdan Gradinaru a murit joi dimineata intr-o clinica privata din Oradea, la trei luni si jumatate dupa accidentul suferit pe terenul de joc, in timpul partidei dintre CSU Aurel Vlaicu Arad si CSM Stiinta Baia Mare.

"In aceasta dimineata Alexandru Gradinaru, numai un copil, a cedat in lupta pentru viata si a plecat dintre noi intr-o lume unde poate nu va mai fi impiedicat de diferite sisteme sa-si atinga telurile. Vreau sa multumusc tuturor persoanelor care au fost si inca sunt alaturi de noi", a informat site-ul dedicat fostului sportiv.

Alexandru Gradinaru a suferit un accident grav in 31 martie 2010, in urma unui contact cu un adversar. Diagnosticul medicilor a fost leziune medulara C4-C5 produsa ca urmare a unei luxatii de corp vertebral cervical. In perioada sederii la un spital din Timisoara, tanarul sportiv a contactat un virus, motiv pentru care nicio clinica din afara Romaniei nu a vrut sa-l primeasca. La sfarsitul lunii iunie, Alexandru a suferit patru stopuri cardio respiratoare, din cauza infectiei pulmonare, dar o clinica particulara din Oradea a acceptat sa-l primeasca, insa starea sa nu s-a imbunatatit iar joi dimineata a murit.

De la cumplitul accident, familia, colegii, apropiati sau oameni care nu l-au cunoscut au donat bani pentru a-l ajuta pe Alexandru, in speranta ca va putea fi transportat intr-o clinica din strainatate.