Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Rm. Valcea si-a aflat marti adversarele din prima faza a celei mai importante competitii inter-cluburi din Europa, Liga Campionilor. Cap de serie pentru prima data la tragerea la sorti, valcencele vor face parte din Grupa C.

Oltchim si-a aflat adversarele din Liga CampionilorFoto: Hotnews

In urma tragerii la sorti de la Viena, Oltchim a fost repartizata in Grupa C alaturi de Larvik HK (campioana Norvegiei), Toulon HB (campioana Frantei) si echipa clasata pe locul I din grupa a doua a turului secund al calificarilor: Zvezda (Rusia) , Elda (Spania), AC Omni Patras (Grecia) sau ocupanta locului secund din primul tur al calificarilor.

Romania are posibilitatea de a avea doua echipe in Liga Campionilor in acest sezon, vicecampioana "U" Jolidon Cluj participand in calificari. Clujencele se vor infrunta pentru un loc in grupele Ligii cu HC Metalurg Skopje (Macedonia), Byasen (Norvegia), plus o echipa venita din primul tur al calificarilor. Daca se califica in grupele Ligii Campionilor, Jolidon va face parte din grupa A, alaturi de campioana Viborg.

Grupele Ligii Campionilor, sezonul 2010/2011

Grupa A

1. Viborg HK (Danemarca)

2. Dinamo Volgograd (Rusia)

3. Buducnost Podgorica (Muntenegru)

4. Castigatoarea grupei 3 din runda a doua a calificarilor

Grupa B

1. Hypo Viena (Ausuria)

2. HC Leipzig (Germania)

3. Itxako de Navarra (Spania)

4. Castigatoarea grupei 4 din runda a doua a calificarilor

Grupa C

1. Oltchim (Romania)

2. Larvik HK (Norvegia)

3. Toulon Saint Cyr Var (Franta)

4. Castigatoarea grupei 1 a turului secund al calificarilor

Grupa D

1. ETO Gyor (Ungaria)

2. Krim Ljubljana (Slovenia)

3. Podravka Vegeta (Croatia)

4. Castigatoarea grupei 2 a turului secund al calificarilor

Sezonul 2010/2011 va debuta in 9-10 octombrie, faza grupelor urmand a se incheia in 20-21 noiembrie. Primele doua echipe din fiecare grupa vor participa la tragerea la sorti din 23 noiembrie pentru stabilirea grupelor principale.